ImageGlass Portable 7.6.4.30

Az ImageGlass Portable ingyenes program, Windows rendszeren használható telepítés nélküli képkezelő, képnézegető szoftver. A Free alkalmazással a számítógépen található JPG, JPEG, PNG, GIF, TIFF, EXIF, PPM, CUR, CUT, ICO, JPE fájlformátumokat nyithatjuk meg, majd azt akár diavetítésbe rendszerezve lejátszani. Képszerkesztésre is használható. Magyar nyelven használható.

Szinte korlátlan lehetőségek állnak rendelkezésre a képformátumokat említve ha az ImageGlass Portable nevű képkezelő szoftvert választjuk, továbbá egyéb hasznos jellemzőket is elmondhatunk arról. Nem kell telepíteni, ingyenes, Magyar nyelvű felhasználói felülettel rendelkezik.

Az ImageGlass Portable letöltése után a szoftvert egy mappában lehet megtalálni, azt csak el kell indítani. Az első futtatásakor létrehoz egy beállítás fájlt, illetve egy beépített varázslófelületen navigál végig amik a beállításához szükségesek. Nyelvet választhatunk, illetve témát.

A szoftver elsőre ígéretes képkezelőnek tűnik, igaz nem tartalmaz annyi lehetőséget mintha a Windows képkezelőjét választanánk, nem lehet annyi szerkesztő eszközt kiválasztani. Fotók megjelenítéséhez viszont a maximum eszközkészletet választhatjuk ki. Az ImageGlass Portable plusz diavetítés funkciót biztosít amivel egyszerre több fotót tekinthetünk meg, azt rendszerezve.

Hatalmas formátum támogatást vehet észre a szoftver használója mivel olyan kép fájlkiterjesztések is megtalálhatóak mint a JPG, JPEG, PNG, GIF, TIFF, EXIF, PPM, CUR, CUT, ICO, JPE, csak egy része annak a listának amit a támogatottsági listán megtalálhatunk.

A támogatott funkciók listáján rengeteg hasznos, mindenképp szükséges képesség található meg, a képek több módszerrel kiválasztható betallózása, a navigáció azok között, a beépített alapvető fájlkezelő funkciók, a képek vágása, forgatás, átméretezés.

Érdemes az ImageGlass Portable változatát használni ha csak néhány alkalommal szeretnénk képeket megtekinteni, esetleg több gépen is használnánk. Az installálható verzióval összehasonlítva ugyan azok a funkciók választhatóak ki, ez a kiadás akár egy cserélhető adathordozón is elfér, csekély erőforrással rendelkezik.

A konfigurációs területen gesztusvezérlést, egyéni háttér, az indulásra jellemző tulajdonságokat, fájltársítási módszert lehet választani, amivel kiválasztható, hogy egy adott képformátumot a programmal szeretnénk e megnyitni teljesen automatikusan. Az eszköztáron található funkciók listáját is manuálisan szerkeszthetjük, így azok az elemek találhatóak meg rajta amikre szükségünk van.

Diavetítés készítő az IceCream Slideshow Maker, képnézegetőként az XnView használható.

Az ImageGlass Portable egy installálást nem igénylő képkezelő amivel azokat meg lehet tekinteni, rengeteg fotó formátumot lehet kiválasztani, hatalmas támogatottsággal rendelkezik. Diavetítés készítő funkcióval. Magyar nyelvű felülettel rendelkezik.

ImageGlass Portable

ImageGlass Portable Összefoglaló:

 • képkezelő alkalmazás
 • képnézegető funkció
 • Diavetítésekhez
 • rengeteg formátumot ismer
 • skinezhető felület
 • testre szabható eszköztár
 • képek alapvető szerkesztésekhez
 • gyorsbillentyűs parancsokkal vezérelhető
 • Magyar nyelv
 • Teljes verziós kiadás ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: https://imageglass.org/

 


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
ImageGlass Portable
Platform
Windows
Teljes ár
HUF 0
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • IceCream Slideshow Maker 4.0.52020-10-21 IceCream Slideshow Maker 4.0.5 (1)
  Az IceCream Slideshow Maker egy speciális képszerkesztő alkalmazás, amivel meglévő fotóidból állíthatsz össze látványos […]
 • Chasys Draw IES 5.0.2.012020-10-19 Chasys Draw IES 5.0.2.01 (0)
  A Chasys Draw IES egy univerzális, képek szerkesztéséhez megfelelő szoftver, ami számos olyan funkciót biztosít, aminek köszönhetően […]
 • XnView Full 2.49.42020-10-15 XnView Full 2.49.4 (0)
  Az XnView Full nevű program segítségével rugalmas formában tekintheted meg a számítógépeden tárolt fotókat, ha szükséges, azon […]
 • ImageMagick 7.0.10.332020-10-05 ImageMagick 7.0.10.33 (0)
  Az ImageMagick egy alapvető felhasználói felületet biztosító képszerkesztő program, ami néhány alapvető funkciót biztosít a fotók […]
 • Alternate Pic View 2.7402020-08-29 Alternate Pic View 2.740 (0)
  Az Alternate Pic View egy képszerkesztő, nézegető alkalmazás, amivel meglévő fotóidat tudod editálni. Természetesen vele új […]