ImgDrive Portable 1.3.6

Az ImgDrive Portable nevű szoftverrel virtuális meghajtókat tudsz emulálni lemezképekhez, CCD, CUE, ISO, ISZ, MDS, MDF formátummal rendelkező fájljaid számára, abból a célból, hogy CD/DVD meghajtó nélkül tudd azokat megnyitni. A Free alkalmazással multimédiás tartalmak kezelése is megvalósítható abban az esetben ha az Blu-ray adathordozón található. Ezt a változatot nem kell telepíteni.

Egy telepítés nélkül futtatható nagyon egyszerűen használható ISO, vagyis lemezképek virtuális meghajtóban való futtatására használható segédprogram az ImgDrive Portable. A szoftver Blu-ray adathordozóknál is támogatott.

Az ImgDrive Portable letöltése után az alkalmazás egy archívum fájlban található, ez tartalmazza a 32, illetve 64 bites rendszerekre optimális kiadást. A tömörített mappa kibontása után a megfelelő architektúra kiválasztását követően azt csak el kell indítani, telepíteni kell egy speciális illesztőprogramot, ezzel hozható létre a virtuális meghajtó.

A ImgDrive Portable használata igen egyszerű. A szoftver indítása után az emulálandó lemezképet több módszerrel is meg lehet nyitni, Helyi menü funkcióval, vagy a szoftver kezelőfelületén betallózhatod. Ez CCD, CUE, ISO, ISZ, MDS, MDF formátumoknál valósítható meg. Ha esetleg multimédiás fájlokkal dolgoznál, Blu-ray kimenet is kiválasztható, ahol A DVD lemez tartalma mountolható.

Az ImgDrive Portable funkcionálisan teljesen azonos lehetőségeket biztosít a hagyományos installálható verzióval összehasonlítva, a konfigurációs panelon megadható neki hogy milyen fájlkiterjesztésekhez integrálja a szolgáltatásait.

Virtuális meghajtókhoz az egyik legkönnyebben használható szoftver, ráadásul teljesen ingyenesen áll rendelkezésre bárki számára. Talán az egyetlen negatívum, hogy a szoftver nem kapott Magyar nyelvi támogatást.

Alternatívájaként választhatod a VirtualDrive Pro, vagy a Virtual CloneDrive nevű szoftvert, ezek a programok több speciális konfigurációhoz is biztosítanak megoldást. A DAEMON Tools Ultra az egyik legtöbb opcióval felszerelt program.

Az ImgDrive Portable egy telepítést sem igénylő ingyenes emulátor szoftver lemezképekhez, illetve Blu-ray adathordozókhoz. Egyszerű használat, alapvető konfigurálási lehetőségek jellemzik.

ImgDrive Portable

ImgDrive Portable Összefoglaló:

 • Emulátor szoftver
 • virtuális meghajtókhoz
 • több népszerűbb lemezkép formátumot támogat
 • Blu-ray adathordozókhoz
 • nem kell telepíteni
 • helyi menüből is megnyitható az ISO vagy bármely kiterjesztéssel rendelkező fájl
 • Angol nyelv
 • Teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
4
Teljes név
ImgDrive Portable
Platform
Windows 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • ImgDrive 1.7.22018-08-12 ImgDrive 1.7.2 (0)
  Az ImgDrive nevű szoftverrel virtuális meghajtókat hozhatsz létre lemezképekhez, emulálhatsz több népszerű, ma elterjedt ISO fájl […]
 • Virtual CloneDrive 5.5.0.02016-01-15 Virtual CloneDrive 5.5.0.0 (0)
  A Virtual CloneDrive segítségével összesen 15 darab virtuális CD/DVD meghajtót tudunk létrehozni. Free alkalmazás formájában […]
 • Alcohol 52% Free 2.10.02020-04-20 Alcohol 52% Free 2.10.0 (0)
  Az Alcohol Free 52 Emulációs szoftver amely lehetővé teszi a számunkra, hogy CD/DVD meghajtó hiányában is tudjunk olyan tartalmakat […]
 • ImgBurn 2.5.8.02019-07-06 ImgBurn 2.5.8.0 (0)
  Az ImgBurn egy teljesen ingyenesen használható CD/DVD író program amivel rengeteg fájl formátum írható ki lemezre. A szoftver […]
 • Rufus 3.172021-10-24 Rufus 3.17 (0)
  A Rufus nevű hordozható program segítségével bootolhatóvá teheted az USB meghajtódat. Diagnosztikai szoftverek futtatásához, […]