Icon Explorer 4.3.2

Az Icon Explorer egy különleges fájl, képkezelő alkalmazás, amivel a számítógépeden található tartalmakból tudsz ikonokat kinyerni. Az alábbi Free alkalmazás egyik érdekessége, hogy nem igényel telepítést, könnyen használható. Több népszerűbb formátumban is fel tudja kutatni az ikonokat, többek között: ICO, GIF, BMP, WMF, PSD, PNG, JPEG TIFF kimenetekben.

Az alábbi teljesen ingyenesen kipróbálható alkalmazással néhány egyszerű lépésben tudsz ikonokat kinyerni a számítógépedre telepített alkalmazásaidból, erre az összes funkciót biztosítja, több képformátumot is támogat az Icon Explorer. Nem kell telepíteni.

Az Icon Explorer letöltését követően az alkalmazást csak el kell indítani, majd a szoftver biztosítja azokat a funkciókat ami az ilyen jellegű feladatok esetén szükségesnek tekinthető.

Az Icon Explorer használata nagyon egyszerű, miután a szoftvert elindítottad, csak annyit kell tenni, hogy az alkalmazás beépített fájlkezelőjében betallózod azt a mappát ahonnan ikonokat szeretnél kinyerni. A program egy előnézeti lehetőséget is biztosít. Megtekinthető az elérhető méretek, illetve képformátumok.

A szoftver, vagyis az Icon Explorer akár egyszerre több ikont is ki tud nyerni, csupán ki kell választani, hogy melyekre lenne szükséged. Mentéskor viszont már nem biztosít ennyi formátum támogatást, mivel csak ICO, BMP, PNG kimenetek választhatóak ki.

Az Icon Explorer kevés erőforrás igénnyel rendelkezik, az általa támogatott feladatot, vagyis az ikonok felkutatását, illetve az azok kinyerését igen gyorsan végre tudja hajtani. A program jelenleg honosított formában nem futtatható. Ezt a negatívumot szerencsére teljes mértékben ellensúlyozza az a tény, hogy az egyszerű kezelhetőség volt a legfőbb szempont a megtervezésekor.

Ha egy olyan alkalmazásra lenne szükséged, amivel ikonokat tudsz készíteni képekből konvertálással, erre felhasználhatod a szintén nagyon egyszerűen használható Icon Maker nevű programot. A korábban említett funkciókat az Icons From File nevű szoftver is támogatja.

Az Icon Explorer egy ingyenes képkezelő alkalmazás amivel ikonokat tudsz kinyerni szinte bármilyen fájlból ami ilyen jellegű adatokat tartalmazna. Nem kell telepíteni, gyakorlatilag semmilyen beállítást nem igényel.

Icon Explorer

Icon Explorer összefoglaló:

 • Képkezelő alkalmazás
 • Ikon kinyerő funkció
 • több népszerűbb formátumban tud menteni (ICO, BMP, PNG)
 • Nem igényel telepítést
 • csekély erőforrás igény
 • Angol nyelv
 • teljes verziós kiadás ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: http://www.mitec.cz/iconex.html

 


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
3
Teljes név
Icon Explorer
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • Icons From File 5.1.02017-08-09 Icons From File 5.1.0 (0)
  Az Icons From File egy különleges képkezelő program, amivel ikonokat tudsz kinyerni akár a telepített szoftvereidből. Az alábbi Free […]
 • IconsExtract 1.472018-01-03 IconsExtract 1.47 (0)
  Az IconsExtract nevű szoftverrel egy különleges képkezelési feladatot lehet végrehajtani, a gépeden található ikonokat, […]
 • Alternate Pic View Portable 2.4702017-10-23 Alternate Pic View Portable 2.470 (0)
  Az Alternate Pic View Portable a népszerű képkezelő program telepítést nem igénylő kiadása. A szoftvernek köszönhetően számos hasznos […]
 • XnView Full 2.472019-01-16 XnView Full 2.47 (0)
  Az XnView Full nevű program segítségével rugalmas formában tekintheted meg a számítógépeden tárolt fotókat, ha szükséges, azon […]
 • Icon Maker 1.42017-08-23 Icon Maker 1.4 (0)
  Az Icon Maker egy nagyon egyszerűen használható képszerkesztő program, amivel ikonokat készíthetsz képekből. Ez a képkezelő nem […]