Autoruns Portable 13.100

Az Autoruns Portable egy Startup Manager szolgáltatásokat biztosító Free alkalmazás, vele gyorsabbá, áttekinthetővé válnak a futó Windows folyamatok. Ez a hordozható változata, nem kell telepíteni.

Ha rengeteg alkalmazás van installálva, azok el is indulnak a Windows betöltődésekor, igen hosszú boot idővel kell számolni, nem is beszélve arról, hogy azok egyidejű futása jelentős erőforrást igényel. Ebbe szerencsére nem kell beletörődni, könnyen letilthatóak a kevésbé fontosak ráadásul nem kell ezért semmit sem törölni. Az Autoruns Portable egy telepítés nélkül használható Startup Manager ami a feladat végrehajtásához mindent biztosít amire csak szükség lehet.

Az egyetlen hátránya talán magából a felépítésből és a széleskörűségből ered amit inkább azok a kipróbálók érzékelnek akik kevesebb ismerettel rendelkeznek az adott területen. Képes kilistázni szinte bármilyen automatikusan induló folyamatot, legyen az telepített alkalmazás, a hozzájuk tartozó kiterjesztések, de még az időzített feladatok kilistázása is megvalósított.

Ha valamelyik installált szoftvert ritkán használod letilthatod, vagy egyszerűen törölheted a hozzá tartozó bejegyzést. Természetesen az Autoruns Portable olyan alapvető feladatokat is ellát mint az általános információk megjelenítése, vagy az installációs mappa közvetlen megnyitása.

Arra azért érdemes felhívni a figyelmet, hogy körültekintően érdemes eljárni, csak azt javasolt letiltani amiről tudjuk is hogy milyen feladatot lát el. A vele elkészített jelentések el is menthetőek, majd később bármikor újra elérhetőek.

Mivel némileg bonyolult felépítéssel rendelkezik, javaslunk egy sokkal egyszerűbb megoldást a Startup Manager nevű szoftver személyében. Némiképp kevesebb funkciót biztosít, de sokkal látványosabb átláthatóbb felülettel rendelkezik. Az alkalmazás a Glary Utilities karbantartó részeként is beszerezhető. Ha a Windows Boot idejének a gyorsításán kívül általános karbantartási feladatokat is végre szeretnél hajtani, használhatod a CCleaner Portable-t is.

Összességében az Autoruns Portable széleskörű és remek megoldást jelent, hogy gyorsabbá tudd tenni a rendszer felállását hidegindításkor. Mivel nem kell telepíteni, nem hagy maga után nyomot.

Autoruns Portable összefoglaló:Autoruns Portable pillanatkép

 • Startup manager program
 • füles elrendezés
 • általános információk megjelenítése az adott elemről
 • nem igényel telepítést
 • menthető jelentések
 • telepíthető változatban is letölthető
 • Angol nyelv
 • teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: http://portableapps.com/apps/utilities/autoruns-portable

letoltes32bit

 


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
4
Teljes név
Autoruns Portable
Platform
Windows / XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • Autoruns 13.1002021-04-24 Autoruns 13.100 (0)
  Az Autoruns segítségével megtekintheted hogy milyen folyamatok indulnak el automatikusan a Windows betöltődésekor, ezt a Free […]
 • Autorun Organizer 5.012020-12-24 Autorun Organizer 5.01 (0)
  Az Autorun Organizer segítségével konfigurálhatóvá válnak az automatikusan induló programok listája. Az alábbi Free alkalmazás […]
 • Startup Sentinel Portable 1.7.62019-05-12 Startup Sentinel Portable 1.7.6 (0)
  A Startup Sentinel Portable segítségével konfigurálhatod azokat a szoftvereket amik automatikusan töltődnek be a Windows indulásakor. […]
 • Process Monitor 3.812021-05-26 Process Monitor 3.81 (0)
  A Process Monitor nevű program segítségével valós időben tudod nyomon követni azokat a folyamatokat amik futnak a háttrében. A […]
 • Patch My PC 4.2.0.32021-04-10 Patch My PC 4.2.0.3 (0)
  A Patch My PC egy különleges karbantartó alkalmazás ami frissítéskereső szolgáltatással, uninstaller tools-al és startup manager […]