Blog

DEMO szoftver fogalma, jelentése

A „DEMO szoftver” mint kifejezést olyan létrehozott alkalmazások esetén szokták mint besorolási tényezőt használni, ahol a fejlesztő, egy nagyobb termékét a felhasználók számára kipróbálási célból teszi elérhetővé…

A letölthető tartalmak esetén rengeteg alkalommal találkozhatunk olyan licenc kifejezésekkel mint például a DEMO besorolás. Ez kategorizálás szempontjából nagyon hasonlít a Trial megnevezésre, de itt némiképp másként érvényesül a jogi gyakorlat, hisz itt általában időkorlátos használat áll rendelkezésre, ennek lejárta után meg kell vásárolni a szoftvert, a próbaidő után néhány opciója deaktív állapotba kerül, vagy a teljes alkalmazás működésképtelenné válik.

A DEMO esetén egy adott szoftvercsomag egy úgynevezett korlátolt funkciókat biztosító változata érhető el, ahol a megvásárolható kiadáshoz képest kevesebb lehetőséget biztosít. Vannak szituációk amikor meghatározott események nem támogatottak, nem menthető el egy adott projekt, vagy konfigurációs opciók nem módosíthatóak, ez fejlesztőtől függően igen eltérő lehet. Ezen kiadások célja hogy a fejlesztő ízelítőt kínáljon a felhasználók számára, hogy mit is várhatnak el az adott terméktől, illetve kedvet csináljon a vásárláshoz.

A szoftverek ezen típusai szinte minden esetben valamilyen szerzői jogvédelem alatt állnak, ezek betartásával javasolt azokat használatba venni. A DEMO szoftverekre szerencsére rengeteg ”Freeware„ alternatíva is elérhető.


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
DEMO szoftver fogalma, jelentése
Szerző
Leírás
A „DEMO szoftver” mint kifejezést olyan létrehozott alkalmazások esetén szokták mint besorolási tényezőt használni, ahol a fejlesztő, egy nagyobb termékét a felhasználók számára kipróbálási célból teszi elérhetővé...

Kapcsolódó szoftverek

Szólj hozzá