Emulátor

Sandboxie 5.69.4

A Sandboxie segítségével sokkal biztonságosabb közegben tudod azokat a programokat futtatni amik gyanús eredetűek. Természetesen magát a böngészést is biztonságosabbá képes tenni ha rajta keresztül történik. Elszeparált környezetet hoz létre, szinte bármilyen alkalmazás esetén támogatott a használata. Magyar nyelvű változat.

Egyre több program tölthető le, ezzel egy időben szaporodtak el a vírusokat tartalmazó alkalmazások is, sokszor számos okból kifolyólag a felhasználók rákényszerülnek arra hogy ezeket is kipróbálják, s ezután jön a feketeleves, sajnos plusz ajándék is járt hozzá.

Mire is jó a Sandboxie? 

Ez mind elkerülhető a Sandboxie programmal ami képes a Windowstól elszigetelten futtatni, úgynevezett sandbox módban az adott szoftvert, így az teljesen függetlenül dolgozik, nem képes változtatni rendszerünkön, természetesen teljesen 100%-os védelmet nem biztosít, vannak kártevők amik ezen is át tudnak jutni. A Sandboxie használatáról korábban cikkeztünk.

Ha például böngészőt használunk, a folyamat végén egyszerűen csak ürítsük ki a homokozót és már meg is szabadultunk a potenciális veszélyforrásoktól, ha volt ilyen. Vele biztonságosabb böngészésre kerülhet sor, ez természetesen bármely másik szoftver sandbox környezetben való futtatása esetén igaznak mondható. A Sandboxie Plus kiadásban is beszerezhető.

Sandboxie áttekintés:

A Sandboxie letöltése után egy rendkívül letisztult, modern felhasználói felület fogad, ahol csak követni kell a szoftver által kínált lehetőségeket annak az érdekében hogy installált állapotba kerüljön a szoftver. Ezt követően a programot csak használni kell.

A Sandboxie segítségével szinte bármilyen programot el tudunk indítani, a telepítése után tudjuk alkalmazásainkat hozzáadni, amiben a beépített varázslófelület segít Magyar nyelven. Ha egy alkalmazást, például böngészőt vele akarunk indítani akkor az adott elemre jobb egérgombbal kell kattintani majd az izolált módú futtatást kell választani. Ha a megnyitott alkalmazás ablakának széléhez közelítjük az egeret és egy sárga keret veszi azt körül sikerrel jártunk, teljes biztonsággal, szeparáltan futtatjuk azt. Ingyenesen teljes értékűen 30 napig használhatjuk a Sandboxie nevű programot, a tesztidőszak lejárta után korlátozottan áll rendelkezésre. Ekkor is megtalálhatóak azok a funkciók amivel ismeretlen szoftvereket tudunk külön futtatni az operációs rendszertől. Ha sokkal biztonságosabban szeretnél alkalmazásokat futtatni, vagy rendszeresen telepítesz olyan szoftvereket amelyek eredete nem tisztázott akkor mindenképp érdemes használni a Sandboxie nevű programot. Igaz fizetősen biztosít teljes körű szolgáltatást, de az ingyenes változata is ideális tud lenni otthoni felhasználás céljából. Pár kattintásos telepítés, könnyű használat, törölhető előzmények jellemzik. A Sandboxie izolált környezetének köszönhetően jelentős mértékben minimalizálható a fertőzés esélye, természetesen ez függ a gép tulajdonosától is.

A Sandboxie egy igen speciális emulációs szoftver amivel lehetőséged van arra hogy úgy futtass kevésbé megbízható alkalmazásokat hogy az teljesen elkülönítve induljon el a Windows fontos fájljaitól. Böngészőkhöz, vagy bármely programhoz. Ennek köszönhetően gyakorlatilag nullára csökken az esélye egy vírusfertőzésnek. 

Sandboxie

Sandboxie összefoglaló:

 • gyanús, ismeretlen fájlok elszeparáltan való futtatása
 • egyszerű használat, beépített varázslófelület
 • az előzmények egyszerűen törölhetőek
 • rengeteg programot támogat
 • próbaverziós változat
 • Magyar nyelv
 • a tesztidőszak után korlátozottan vehető igénybe ( Trial )
 • Hivatalos oldal: https://community.sophos.com/sandboxie/
Sandboxie letöltés

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
Sandboxie
Platform
Windows 7 / 8 / 10
Teljes ár
EUR 41,00
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • CatSXP 4.7.22024-07-18 CatSXP 4.7.2 (0)
  A CatSXP egy nyílt forráskóddal létrehozott gyors Chromium alapú böngésző szinkronizálás, illetve kedvencek funkcióval. A Free […]
 • Sandboxie-Plus 1.14.42024-07-13 Sandboxie-Plus 1.14.4 (0)
  A Sandboxie-Plus egy igen hasznos Windows kiegészítő amivel biztonságosabban lehet még ismeretlen programokat kipróbálni. Ez a verzió […]
 • 360 Total Security 11.0.0.11142024-06-26 360 Total Security 11.0.0.1114 (1)
  A 360 Total Security egy „Sandbox” módot is biztosító víruskereső és eltávolító Free alkalmazás ami egyszerre több motort is biztosít […]
 • Avast! Pro Antivirus 24.6.61212024-06-25 Avast! Pro Antivirus 24.6.6121 (0)
  Az Avast! Pro Antivirus általános számítógép használat mellett normál védelmi módokat biztosít az adataink, illetve internetes […]
 • Avast Secure Browser 125.0.25259.1422024-06-17 Avast Secure Browser 125.0.25259.142 (0)
  Az Avast Secure Browser egy biztonságos, gyors, egyben megbízható böngésző ami többek között tartalmaz reklám blokkolót, jelszó […]

Szólj hozzá