Blog

Sandboxie: izolált környezet ismeretlen eredetű szoftverekhez…

Ha letöltöttél egy alkalmazást, de nem vagy benne biztos hogy nem tartalmaz kártevőt, a Sandboxie segítségével biztonságosabban kipróbálhatod. Az izolált környezet minimalizálja a fertőzés kockázatát.

Ha egy nem megbízható, vagy a számodra eddig ismeretlennek tekinthető forrásból szereztél be egy alkalmazást, szükséged van arra az adott funkcióra amit tud, akkor a legjobb ha a rendszertől elszeparálva futtatod mindaddig, amíg nem vagy abban biztos hogy biztonságos e a szoftver. Ezt ma már több ingyenes programmal meg tudod tenni, többek között maga a Sandboxie is erre a feladatra lett kitalálva.

A telepítését követően, egy beépített varázslófelület segít abban hogy megismerhessük a szolgáltatásait, illetve könnyebben használatba vehessük.

Rengeteg egyedi és speciális beállítást támogat, neki köszönhetően egy adott kiválasztott szoftvert teljesen el lehet különíteni magától a rendszertől, a Sandboxon belül eltárolt tartalmak természetesen mozgathatóak. Ez inkább böngészők esetén lehet hasznos, letöltött fájlok esetén.

A Sandboxie vezérlőpanelon betallózhatóak a virtualizált tárolók, ezek külön mappákra vannak bontva a könnyebb navigáció érdekében. Egyedi riasztások adhatóak meg neki, ha egy program az izolált környezeten kívül indulna el.

Külön előnynek számít az esetében, hogy a futtatott applikációk teljes erőforrás lebontásban kísérhetőek figyelemmel. Ez természetesen inkább jártasabbak számára hasznos, diagnosztizálásra.

A Sandboxie képes automatikusan felismerni az általa támogatott alkalmazásokat, igény esetén hozzá is adható a szolgáltatásaihoz. Ingyenesen időkorlátozással vehető igénybe aminek a lejárta után néhány funkciója részlegesen érhető el. Mivel Magyar nyelvi támogatást is tartalmaz, a kezdők is néhány perc alatt belerázódhatnak a használatába.

sandboxie izolalt kornyezet ismeretlen eredetu szoftverekhez-170730
Így futtathatsz biztonságosabban ismeretlen eredetű szoftvereket a Sandboxie segítségével


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
Sandboxie: izolált környezet ismeretlen eredetű szoftverekhez
Szerző
Leírás
Ha letöltöttél egy alkalmazást, de nem vagy benne biztos hogy nem tartalmaz kártevőt, a Sandboxie segítségével biztonságosabban kipróbálhatod. Az izolált környezet minimalizálja a fertőzés kockázatát.

Kapcsolódó szoftverek

  • Autorun Angel 1.0.562020-09-28 Autorun Angel 1.0.56 (0)
    Az Autorun Angel egy biztonsági megközelítésből hasznos víruskeresésre alkalmas szoftver, amivel áttekinthető minden olyan folyamat […]
  • HiBit System Information 2.1.202024-01-19 HiBit System Information 2.1.20 (0)
    A HiBit System Information egy modern indítófelülettel futtatható rendszer informáló program. A Free alkalmazással szoftver, illetve […]
  • Privatefirewall 7.0.28 2012-07-31 Privatefirewall 7.0.28 (0)
     Ingyenesen használható könnyen installálható tűzfal program a Privatefirewall.  Mindenképp érdemes vírusirtónkat megtámogatni egy […]
  • Free OGV Video Converter Portable 1.32021-07-17 Free OGV Video Converter Portable 1.3 (0)
    A Free OGV Video Converter Portable egy telepítés nélkül használható konvertáló szoftver amivel OGV, HTML5 formátumokat lehet […]
  • Ingyenes konvertáló szoftver audió kinyerő funkcióval: Free Audio Video Pack2019-09-25 Ingyenes konvertáló szoftver audió kinyerő funkcióval: Free Audio Video Pack (0)
    A szabadon kipróbálható konvertáló alkalmazás videókhoz, illetve zenei fájlokhoz használható fel, ehhez több plusz funkció is […]

Szólj hozzá