Rufus Portable 3.17

A Rufus Portable egy telepítés nélkül használható remek rendszer eszköz amivel Bootolható USB adathordozók hozhatóak létre bármilyen célra. Magyar nyelvű, Free alkalmazásként használható. Le tudja formázni az adathordozót, Linux, Windows, illetve egyéb lemezkép, ISO fájlokhoz alkalmas.

Nem igényel komolyabb szakértelmet a szoftver, vagyis a Rufus Portable, ha egy Bootolható adathordozót szeretnél létrehozni, akár abból a célból, hogy újra tudd telepíteni a számítógépedet. A Rufus Portable a népszerű alkalmazás telepítés nélküli kiadása ha nem a hagyományos Rufus verzióra van szükséged.

A program használata néhány lépésből fog állni, a Rufus Portable letöltése után csak el kell indítani rendszergazdai jogosultsággal, majd néhány fontosabb beállítást kell elvégezni. Ki kell választani azt az ISO lemezkép formátumot amit fel szeretnél ehhez használni. A számítógéphez hozzáadott USB adathordozót azonnal felismeri, majd egy legördülő listán lehet kiválasztani ha esetleg több is csatlakoztatva van a géphez.

Le tudja formázni a tárolóegységet, majd felmásolja az összes fájlt arra. Érdemes arról a fontosabb fájlokat egy másik tárolóeszközre másolni. Kiválasztható a fájlrendszer, NTFS, FAT… MBR Bios támogatással, illetve profilos beállításokkal ahol néhány platform fontos beállításait előre hozzáadták azért hogy a lehető legkevesebb hibával lehessen azokat létrehozni.

A Rufus Portable nem Bootolható lemezkép összeállításokat is tud másolni a cserélhető adathordozóra, igaz ez egy igen ritka fájl mozgatási módszer.

Haladó beállításokkal amit szintén speciális feladatokra lehet felhasználni. Vele nagyon egyszerűen tudsz Linux rendszert Bootolhatóan az adathordozóra úgy felmásolni, hogy képes lesz arról a számítógép elindulni majd elkezdhető a telepítés. Ez a tulajdonság Windows rendszer esetén is teljesen igaz. Rendszerindító adathordozókhoz a MultiBootUSB vagy a Universal USB Installer nevű program választható még ki ha a címben említett szoftver nem felel meg a célnak.

A Rufus Portable egy telepítés nélkül használható Boot eszközök létrehozására alkalmazható segéd program ami Linux, Víruskeresők, illetve Windows rendszerekhez használható fel. Magyar nyelv, ingyenes kiadás.

Rufus Portable

Rufus Portable Összefoglaló:

 • Boot adathordozók létrehozásához
 • nem kell telepíteni
 • USB adathordozókhoz
 • Linux, Windows támogatás
 • haladó beállításokkal
 • egyszerűen kezelhető
 • Magyar nyelv
 • Teljes verziós kiadás ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: https://rufus.ie/


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
Rufus Portable
Platform
Windows
Teljes ár
HUF 0
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • WinSetupFromUSB 1.102021-11-13 WinSetupFromUSB 1.10 (0)
  A WinSetupFromUSB egy telepítés nélkül használható Multiboot, Bootolható cserélhető adathordozók létrehozásához használható program. […]
 • Ventoy 1.0.612021-11-13 Ventoy 1.0.61 (0)
  A Ventoy nevű szoftverrel Bootolható adathordozókat lehet létrehozni a cserélhető USB adathordozóinkból. A program által kezelt […]
 • Etcher 1.5.702019-12-14 Etcher 1.5.70 (0)
  Az Etcher nevű program segítségével néhány egyszerű lépésben tudsz létrehozni Bootolható állományt USB adathordozó eszközökből vagy […]
 • WinUSB 3.6.1.12018-03-14 WinUSB 3.6.1.1 (0)
  A WinUSB egy speciális segédprogram, amivel könnyedén létre tudsz hozni Bootolható cserélhető adathordozókat Windows 7, 8, 10, […]
 • Media Creation Tool 10.0.16299.152017-12-18 Media Creation Tool 10.0.16299.15 (0)
  A Media Creation Tool nevű program segítségével egyéni, Windows 10 telepítőkészleteket tudsz létrehozni néhány lépésben. A […]