Boot Manager

Etcher 1.5.70

Az Etcher nevű program segítségével néhány egyszerű lépésben tudsz létrehozni Bootolható állományt USB adathordozó eszközökből vagy akár SD kártyákból. Az alábbi Free alkalmazás elsősorban ISO, ZIP, IMG fájlkiterjesztéseket támogat. A könnyű használhatóságra összpontosít.

A címben említett alkalmazás elsősorban azok számára lehet hasznos, akik egy új operációs rendszert szeretnének telepíteni, de azt nem a hagyományos módon CD/DVD meghajtóról, hanem valamilyen cserélhető adathordozóról. Az Etcher használata kezdők számára sem jelent problémát.

Az Etcher letöltése után a szoftver néhány kattintással installálható, amit követően a szoftver azonnal munkára fogató.

A program rendeltetésszerű használata mindössze három lépésből áll, az általa támogatott funkciót hibamentesen és gyorsan végre tudja hajtani.

Az Etcher indítása után csak annyit kell tenned, hogy betallózod azt az fájlt amit fel szeretnél használni telepítésre ez lehet Windows lemezkép, vagy Linux operációs rendszer. Ezt követően ki kell választani azt a cserélhető adathordozót amit az aktuális telepítési feladatra fel szeretnél használni. Itt mint korábban említettük, ez lehet SD kártya, vagy USB adathordozó.

A megfelelő paraméterek megadása után a szoftver a „Flash” parancs kiadásával ezt végre is hajtja. Ennek az ideje nagy mértékben függ a tárolóegység tulajdonságaitól, illetve a Boot állomány méretétől. Néhány fontosabb támogatott fájlformátumot kiválasztva kezeli az ISO, ZIP, IMG fájlkiterjesztést.

Akik ettől több funkcióra tartanak igényt, azok kipróbálhatják a YUMI, illetve a WinToUSB megoldását, az utóbbi kifejezetten Windows 10 operációs rendszerek számára lett kifejlesztve. A LinuxLive USB Creator megoldása abban is teljes körű támogatást biztosít, hogy a kérdéses telepítőkészletet le tudd tölteni. Magyar nyelvi támogatással is rendelkezik.

Az Etcher egy különleges segédprogram aminek köszönhetően néhány lépésben tudsz Bootolható eszközöket készíteni USB adathordozókból, vagy akár SD kártyákból. Ingyenes, a szoftver használata csupán három lépést igényel. Mindenképp érdemes kipróbálni azok számára akik a szóban forgó feladatra keresnek egy egyszerű egyben megbízható szoftvert.

Etcher

Etcher összefoglaló:

 • Bootolható eszközök létrehozásához
 • egyszerű használat
 • telepítést nem igénylő változatban is beszerezhető
 • Linux rendszerekre is…
 • három lépést igényel csak a használata
 • Angol nyelv
 • Teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: https://etcher.io/

 

 


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
3
Teljes név
Etcher
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • Ventoy 1.0.992024-06-08 Ventoy 1.0.99 (0)
  A Ventoy nevű szoftverrel Bootolható adathordozókat lehet létrehozni a cserélhető USB adathordozóinkból. A program által kezelt […]
 • MultiOS-USB 0.9.22024-04-08 MultiOS-USB 0.9.2 (0)
  A MultiOS-USB egy figyelemreméltó funkcionalitású rendszerindító adathordozók létrehozásához kiváló szoftver ami rengeteg funkciót […]
 • ImageUSB 1.5.10062024-03-02 ImageUSB 1.5.1006 (0)
  Az ImageUSB gond nélkül másol lemezképeket Flash meghajtóra amivel rendszerindító adathordozók készíthetőek. BIN, IMG, ISO lemezkép […]
 • WinSetupFromUSB 1.102021-11-13 WinSetupFromUSB 1.10 (0)
  A WinSetupFromUSB egy telepítés nélkül használható Multiboot, Bootolható cserélhető adathordozók létrehozásához használható program. […]
 • Rufus Portable 4.52024-05-23 Rufus Portable 4.5 (0)
  A Rufus Portable egy telepítés nélkül használható remek rendszer eszköz amivel Bootolható USB adathordozók hozhatóak létre bármilyen […]

Szólj hozzá