PDF24 Creator használata

PDF dokumentumaidon tudsz igen széleskörű szerkesztési feladatokat megvalósítani vele. Használhatod egyesítéshez, daraboláshoz, titkosításra, azok megtekintésére. Tudsz vele képekből, szöveges dokumentumokból PDF-t készíteni, vízjelezni is tud.

A szóban forgó formátumok kezelése során a jártasabb felhasználók körében rengeteg egyedi, extra igény válhat fontossá. Akik rendszeren készítenek PDF-eket, szinte biztos hogy azok mélyebb manipulálására is rákényszerülnek ha már egy meglévőt szeretnének módosítani. Ebben igen hasznos tud lenni a PDF24 Creator. Szerencsére azok is előnyben érezhetik magukat a használata során akik nem tudnak Angolul, hisz honosított formában is kezelhető.

Képek PDF-é alakítása:

Természetesen olyan alapfeladatok végrehajtására is képes mint a képek PDF dokumentummá való alakítása. Itt ne gondolj semmi különleges és bonyolult dologra, miután elindítottad a programot, a felső eszköztárában válaszd a fájl, megnyitás, elemet, majd itt add meg a kép elérési útvonalát, természetesen több elemet is megadhatsz. Miután megnyitotta azokat, rendezhetőek az elemek, lehetőség van minden egyes képet külön oldalra tenni, vagy akár az egészet egybe is rendezheted. Ha ezzel kész vagy, a mentés gombra kattintva egy új menü nyílik meg, ahol további beállításokat hajthatsz végre. Információval láthatod el, titkosíthatsz, vízjelet használhatsz, de akár digitális aláírást is hozzá lehet fűzni. A tömörítéssel a végkimeneti fájl mérete csökkenthető, ez a minőség rovására mehet.

Szöveges dokumentumokból PDF készítés:

Egy igen hasznos funkciója, hogy komolyabb szakértelem hiányában tudsz szöveges dokumentumokat konvertálni PDF formátumba. Az előzőleg ismertetett módszerrel, betallózva, vagy a felületére húzva tudod a dokumentumot megnyitni. Ha nagyobb terjedelmű az állomány azt több oldalra bontja, változtatható azok sorrendje is. Természetesen itt is mód van, hogy egyszerre több elemet is betallózz, miután ezt végrehajtottad, a PDF24 Creator felső sávjában található mentés gombra kell kattintanod, ezután egy új ablakban nyílik meg egy olyan beállítási menü amivel az alapvető jellemzők határozhatóak meg, az előzőleg ismertetett lehetőségek biztosítottak.

PDF vízjelezése:

Ha már az előzőleg ismertetett formátummal dolgozol, egyedi állományt hozol létre, és a célközönséggel tudatni akarod, hogy te vagy a készítője, vagy csak egyszerűen fel szeretnéd azt dobni, vízjelet helyezhetsz el az állományon belül. Miután megnyitottad a PDF állományt, egyből válaszd a mentés opciót, majd a bal felső sávban a vízjel lehetőséget. Itt egyedi szöveget adhatsz meg, megválaszthatod a betűtípust, annak elhelyezkedését és természetesen a betű méretét is. Ha ezzel megvagy a folytatás parancs kiadásával végre is hajtja ezt.

Az ingyenesen használható PDF24 Creator legújabb változata innen érhető el.

tippek, trükkök a programhoz.

PDF24 Creator használata, tippek, trükkök a programhoz.

 


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Kapcsolódó szoftverek