Képkezelők

nomacs 3.16.01709

A nomacs egy kis méretű képnézegető alkalmazás, ami a szóban forgó feladaton kívül alapvető szerkesztési lehetőségeket is elérhetővé tesz. Lehet vele forgatni, kivágni belőle részleteket, vagy az azokhoz tartozó legalapvetőbb jellemzőket megváltoztatni. Ez a Free alkalmazás fotómozaik készítő funkciót is tartalmaz.

Ha egy megbízható, gyors, könnyen használható képkezelő alkalmazást keresel, ami kis helyen is elfér kipróbálhatod a nomacs nevű programot, ami egyaránt alkalmas fotók megtekintésére és szerkesztésre is. Ha pedig nem akarod telepíteni, a nomacs hordozható változatban is elérhető.

A nomacs letöltése után a telepítésekor néhány információt kell csak kizárólag megadni, ezután azonnal használható állapotba kerül. A szoftver sajnos Magyar nyelven nem tud, talán ez tekinthető az egyetlen negatívumának.

A nomacs kifejezetten ideális hogy a számítógépeden tárolt fotókat rendezett formában meg tudd nyitni és megtekinteni, ahhoz hogy adott mappákat könnyebben meg tudj találni, egy alternatív fájlkezelőt is biztosít. Ezt a funkcióját később manuálisan kell a számára engedélyezni.

A nomacs a képnézegetésen kívül tartalmaz néhány elengedhetetlen képszerkesztési funkciót is, ahol a betallózott fotót forgatni lehet, átméretezni, kivágni belőle oda nem illő részleteket. De ha egyszerűen fotómozaikokat szeretnél készíteni erre egy külön menüpontot biztosít.

Képek szerkesztési feladataihoz remek a nomacs

Egy adott szerkesztési mozzanat előtt előnézeti képet biztosít az eredeti és a módosított fájlról, így könnyen eldönthető, hogy azt az eredményt fogjuk e kapni amit valójában szeretnénk.

A nomacs rengeteg népszerű, illetve kevésbé elterjedt képformátumot támogat, legyen az JPG, JPEG, PNG, ICO, TGA, DNG, RAW, SVG, CUR. Természetesen ez a lista nem teljes. Közvetlenül a felületéről keresni lehet hozzá pluginokat amivel a felhasználási területe tovább bővíthető.

Fotómozaikok készítését támogatja még az AndreaMosaic nevű program, ami viszont teljes mértékben honosított formában használható. Fotók professzionális szerkesztésére a Pixia a legjobb választás. Természetesen ő is ingyenes.

A nomacs egy bárki számára szabadon hozzáférhető képszerkesztő és nézegető alkalmazás, ami többek között fotómozaik készítő funkciót is tartalmaz.

nomacs

nomacs összefoglaló:

 • Képnézegető alkalmazás
 • képszerkesztő funkció
 • hordozható változatban is elérhető
 • forgatás, átméretezés…
 • fotómozaikok készítéséhez
 • Plugin támogatás
 • Angol nyelv
 • Teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: http://nomacs.org/
nomacs letöltés

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
nomacs
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
HUF 0
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • nomacs Portable 3.16.0.17092024-03-04 nomacs Portable 3.16.0.1709 (0)
  A nomacs Portable egy telepítést nem igénylő, speciális képkezelő alkalmazás, ami egyetlen felületen teszi lehetővé a képnézegető […]
 • FreeFotoWorks XL 2 18.0.22018-03-03 FreeFotoWorks XL 2 18.0.2 (0)
  A FreeFotoWorks XL nevű programmal nem csak hogy megtekintheted a számítógépeden tárolt fotókat, hanem azon rengeteg ma népszerű […]
 • Advanced Photo 1.5.02016-03-16 Advanced Photo 1.5.0 (0)
  Az Advanced Photo egy igen kis méretű képnézegető alkalmazás, ami számos praktikus megoldást tesz elérhetővé. Ez a Free alkalmazás a […]
 • PicView 2.2.72024-06-02 PicView 2.2.7 (0)
  A PicView egy felhasználóbarát képnézegető program ami képszerkesztő funkciót is tartalmaz. A Free alkalmazás rengeteg képszerkesztő […]
 • ImageMagick 7.1.1-332024-05-26 ImageMagick 7.1.1-33 (0)
  Az ImageMagick egy alapvető felhasználói felületet biztosító képszerkesztő program, ami néhány alapvető funkciót biztosít a fotók […]

Szólj hozzá