Szövegszerkesztők

FocusWriter 1.8.8

A FocusWriter egy kis méretű, minimális opciókat biztosító szövegszerkesztő program. Az alábbi Free alkalmazás Magyar nyelvi támogatással is bír, számos szövegformázási lehetőséget, szimbólumok használatának a lehetőségét is elérhetővé teszi. Beépített keresővel, vágólap kezelési opciókat szolgáltat, helyesírás ellenőrzővel. TXT, ODT, DOCX, RTF, FODT formátumban ment.

Az alábbi irodai alkalmazás, azok számára lehet megfelelő választás, akik olyan szövegszerkesztő programot keresnek, amivel egyszerűen és gyorsan lehet rögtönzött szövegszerkesztési feladatokat ellátni, illetve fontos az ingyenesség. A FocusWriter elérhető hordozható változatban is.

A FocusWriter letöltése után a szokásos telepítési lépések követésével installálható, ami után egy minimalista, de egyben minden alapvető opciót biztosító kezelőfelület várja a kipróbálóit. A szoftver alapértelmezés szerint teljes képernyős módban fut, ezt meg lehet változtatni ha szükséges. A FocusWriter rengeteg szövegformázási módszert támogat, előre kiválasztható a betűtípus, a vágólapról beilleszthetőek szöveges jellegű anyagok.

Az alkalmazás kinézetét beépített skinek kiválasztásával lehet megváltoztatni. A FocusWriter kezelőfelületén helyet kapott egy beépített kereső, amivel előre megadott változók figyelembevételével lehet adott szöveges jellegű tartalomrészleteket felkutatni.

Értelemszerűen a program támogatja, hogy automatikusan ellenőrizni lehessen az esetlegesen elgépelt szavak helyesírását. Ezt külön a beállításoknál engedélyezhető.

Szöveges dokumentumok szerkesztéséhez próbálható ki a FocusWriter

A konfigurációs panelon meghatározható, hogy mely funkciókhoz tartozó menüpontokat jelenítse meg, így teljes mértékben a felhasználó igényeihez igazítható megjelenésben.

Támogatja, hogy billentyűkombinációs parancsokkal lehessen vezérelni, itt az alapértelmezett értékeket meg lehet változtatni, újak adhatóak meg. TXT, ODT, DOCX, RTF, FODT formátumban tud menteni.

A FocusWriter alternatívájaként használhatod a LibreOffice, vagy az EditPad Lite nevű programot. Szintén ingyenes megfelelőjeként tekinthetünk a OpenOffice nevű irodai alkalmazásra. Az összes alternatív megfelelője ingyenes.

A FocusWriter egy ingyenes szövegszerkesztő program, ami helyesírás ellenőrző funkciót, vágólap támogatást, beépített keresőt is tartalmaz. Teljes képernyős módban is futtatható. Hordozható változatban is letölthető. Magyar nyelvű.

FocusWriter

FocusWriter összefoglaló:

 • Szövegszerkesztő program
 • rengeteg betűcsaládot ismer
 • TXT, ODT, DOCX, RTF, FODT mentési formátum
 • helyesírás ellenőrző
 • skinezhető felület
 • számos speciális beállítás
 • beépített kereső
 • Magyar nyelv
 • Teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: https://gottcode.org/focuswriter/
FocusWriter letöltés

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
3
Teljes név
FocusWriter
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
HUF 0
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • FocusWriter Portable 1.8.82024-05-21 FocusWriter Portable 1.8.8 (0)
  A FocusWriter Portable egy telepítést nem igénylő kis méretű szövegszerkesztő program. A szoftver több mentési formátumot támogat, […]
 • Balabolka 2.15.0.8722024-06-16 Balabolka 2.15.0.872 (4)
  A Balabolka egy szöveges tartalmak audió állománnyá átalakítására képes szoftver. Szövegfelolvasó funkciójával akadály mentesítheted […]
 • Balabolka Portable 2.15.0.8722024-06-16 Balabolka Portable 2.15.0.872 (2)
  A Balabolka Portable megfelelő eszköz, hogy szövegeket audió tartalomként tudj kezelni. Az alábbi Free alkalmazás egy szövegfelolvasó […]
 • CherryTree 1.1.3.02024-06-15 CherryTree 1.1.3.0 (0)
  A CherryTree egy lenyűgöző szövegszerkesztési megoldásokkal elérhető Magyar nyelvű feladat menedzser amivel multimédiás tartalmakkal, […]
 • CherryTree Portable 1.1.3.02024-06-15 CherryTree Portable 1.1.3.0 (0)
  A CherryTree Portable feladat menedzserrel listaként tudjuk a teendőinket megtekinteni ami hatékonyan egészíti ki a Windows […]

Szólj hozzá