OpenVPN használata

Az alkalmazás az egyik legközkedveltebb privát hálózatok létrehozására alkalmas Kliens szoftver aminek köszönhetően sokkal biztonságosabban, privátabban tudsz böngészni. Az OpenVPN használata egyszerű, kliensként, illetve szerverként is futtatható.

Ha titkosítani szeretnéd az adatforgalmadat, erre egy VPN kliens programot választanál, itt az egyik legnépszerűbb, alkalmazás ehhez az OpenVPN.

Az alkalmazás letöltése, illetve a telepítése után néhány speciális beállítás szükséges, csak ebben az esetben tudja a szoftver titkosítani az adatforgalmadat. Ha ez megtörtént az OpenVPN használata innentől nagyon egyszerűvé válik, csak csatlakozni kell.

Konfigurálás

A szoftverhez rengeteg ingyenesen elérhető config fájl érhető el, ezt csak le kell menteni a számítógépre és azt be kell másolni a program telepítési mappáján belül az előzőleg említett, ésszerű elnevezést kapott mappába.

Az alkalmazást a tálcáról érheted el, a kívánt kapcsolat kiválasztása után egyetlen paranccsal létrehozható a privát, biztonságosabb közeget támogató VPN hálózat.

A program folyamatosan tájékoztat az aktuális státuszról, ha szükséges, hasonló egyszerűséggel lehet a privát hálózatot bontani, vagy akár egy másikra váltani.

Ha rendszeresen szoktál WI-FI, vezeték nélküli hálózatokra csatlakozni mindenképp érdemes a kliens szoftvert használni. Rengeteg előnnyel jár a futtatása.

Az ingyenes hálózat titkosító szoftver szerver feladatokhoz is használható, Android eszközökre is beszerezhető, Windows 10 rendszerekre optimalizált változatban is futtatható.

OpenVPN használata, tippek…


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
OpenVPN használata
Szerző
Leírás
Az alkalmazás az egyik legközkedveltebb privát hálózatok létrehozására alkalmas Kliens szoftver aminek köszönhetően sokkal biztonságosabban, privátabban tudsz böngészni. Az OpenVPN használata egyszerű, kliensként, illetve szerverként is futtatható.

Kapcsolódó szoftverek

 • FileZilla használata2020-08-23 FileZilla használata (0)
  A fájlkezelő az egy felhasználóbarát alkalmazás amit FTP kliens, illetve szerver feladatokra lehet beszerezni. A FileZilla használata […]
 • Bandizip használata2020-03-03 Bandizip használata (0)
  Tömörített fájlok kicsomagolására, illetve a saját tartalmaid tömörítéséhez megfelelő szoftver amivel rengeteg ismert formátum […]
 • IObit Smart Defrag használata2020-02-27 IObit Smart Defrag használata (0)
  Egy Windows rendszeren futtatható korszerű program amivel töredezettség mentesíthető az operációs rendszerhez tartozó tartalmak. Az […]
 • System Ninja használata2018-10-10 System Ninja használata (0)
  Egy igazán sokrétűen és rugalmasan használható karbantartó szoftver ami nem csak hogy tisztább Windowst kölcsönöz a számodra, de még […]
 • PatchMyPC használata2018-09-15 PatchMyPC használata (0)
  A szoftver, a PatchMyPC egy univerzális szoftvercsomag, amivel egyetlen felületen menedzselheted az összes programot amit a Windows […]
Cimkék: