MyPaint 1.2.1

A MyPaint egy speciális képszerkesztő program, ami elsősorban rajzolási feladatokat hivatott ellátni. Ez a Free alkalmazás számos előre beépített effektet, ecseteket, színszedőt, de még rétegkezelési támogatottságot is kapott. Elsősorban JPEG, PNG formátumok esetén nyújt érdemleges eredményeket. Képek forgatásához és nagyításához is megfelelő.

Képek szerkesztésére rengeteg ingyenes és fizetős alkalmazás érhető el, több lehetőséget általában a fizetős változatok biztosítanak. Ezzel ellentétben a MyPaint egy szabadon felhasználható képszerkesztő mindenes ami elsősorban rajzolási területen jeleskedik.

A MyPaint telepítésekor opcionálisan megadható neki hogy mely felhasználók számára legyen elérhető, ez inkább azon géptulajdonosoknak hasznos, ahol több felhasználói fiók módban üzemelteik PC-jüket.

A szoftver ideális, hogy meglévő képeket szerkeszteni tudjunk, azokon számos korrekciót végre lehessen hajtani, de természetesen az sem maradt ki a támogatottsági listájáról, hogy teljesen új állományokat lehessen létrehozni, akár a semmiből, ezt rajzolás útján.

A kezelőfelülete intuitív, jól navigálható, némi hátrány hogy csak néhány formátumot tud kezelni, többek között a JPG, JPEG, PNG, ORA kiterjesztéseket. Ez azoknak nem lehet akadály akik elsősorban ezekkel dolgoznak, ráadásul ők a legelterjedtebbek.

Az eszköztárát tekintve számos rajzeszközt, ecsetet tartalmaz, speciális feladatokhoz szolgáltat színszedőt is. Mint a nagyobb szoftverek esetében, belőle sem maradhatott ki a rétegkezelési támogatás, mint lehetőség. Ha szükséges adott részletek törölhetőek.

Meglévő fotók módosításakor megváltoztathatóak a legalapvetőbb jellemzők, a színek aránya, a telítettség.

A MyPaint számos különleges és hasznosnak tekinthető megoldást biztosít, de felhasználási területtől függően néhány extra editálási lehetőség hiányozhat a profibbaknak, ettől eltekintve mégis érdemes kipróbálni hisz ingyenes, kezdőknek remek választás, kisebb korrekciók, esetleg új fotók rajzolással való létrehozására.

Alternatív megfelelőjeként a LazPaint is használható, ő elérhető telepítést nem igénylő változatban is. Képek restaurálására nem is lehetne jobb szerkesztőt választani mint a Paint.NET, képformátum támogatottságban sokkal nagyobb kínálattal rendelkezik.

A MyPaint egy nyílt forráskódú képszerkesztő program amivel meglévő fotókat lehet módosítani, vagy újakat lehet létrehozni, jeleskedni rajzolási területeken tud.

MyPaint

MyPaint összefoglaló:

 • Képszerkesztő alkalmazás
 • meglévő képek módosítása, újak létrehozása
 • rajzolás
 • rengeteg speciális ecset, rajzeszköz
 • nagyítás, kicsinyítés, forgatás
 • rétegkezelés
 • színszedő
 • Angol nyelv
 • teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: http://mypaint.intilinux.com/

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
4
Teljes név
MyPaint
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • FireAlpaca 2.4.02020-11-19 FireAlpaca 2.4.0 (2)
   A FireAlpaca egy ingyenesen használható rajzoló alkalmazás, ami rengeteg ecset típust és különleges szolgáltatást biztosít annak az […]
 • LazPaint 7.1.52020-10-19 LazPaint 7.1.5 (0)
  A LazPaint egy széleskörű lehetőségeket biztosító Free alkalmazás formájában futtatható képszerkesztő program. Támogat rétegkezelést, […]
 • Artweaver Plus 7.0.72020-09-13 Artweaver Plus 7.0.7 (0)
  Az Artweaver Plus egy professzionális képszerkesztő alkalmazás, amivel komolyabb lépések mellőzése nélkül tudod meglévő fotóidat […]
 • Paint 3D 6.20092020-10-03 Paint 3D 6.2009 (0)
  A Paint 3D egy professzionális, 3D modellezési lehetőségeket biztosító képszerkesztő program. Az alábbi képkezelő programmal […]
 • Inkscape 1.0.12020-09-11 Inkscape 1.0.1 (0)
  Az Inkscape egy ingyenesen használható vektor grafikus jellemzőket is kezelő képszerkesztő szoftver. Rajzolhatunk, objektumokat […]