LameXP 4.19.2320

A LameXP egy rendkívül rugalmas lehetőségeket biztosító audió konvertáló eszköz ami az adott munkafolyamat végrehajtásához rengeteg egyedi beállítást biztosít. Ez a Free alkalmazás számos népszerű kimeneti formátumot támogat, legyen az MP3, OGG, FLAC. Metaadat szerkesztővel.

Nem csak videók esetén, de audió fájloknál is gondot tud okozni ha egy adott médiatípust nem támogat az a céleszköz amin meg szeretnénk azt nyitni. Legyen az mobil eszköz, vagy asztali lejátszóra szánt műsoros adathordozó. Arról nem kell lemondanod, ha saját magad alakítod át azt konvertálással. Erre rengeteg ingyenes alkalmazás érhető el, ilyen a LameXP is.

A szoftver kifejezetten dekódolásra lett kifejlesztve, de funkcionálisan ettől egy kicsivel többet biztosít. A LameXP telepítése után egy igen barátságos felhasználói felület fogad, ahol a kezdők is minimális ismerkedés után megtalálnak rajta, minden fontosabb opciót. A LameXP hordozható változata is elérhető.

A kezelőfelülete füles elrendezéssel lett kialakítva, ahol az egyes konfigurálási lehetőségeket külön lehet megadni lépésenként.

Az átalakításra szánt médiát a LameXP kezelőfelületére több módon is importálni lehet, többek között vagy egyszerűen ráhúzod azt, vagy a hagyományos betallózásos módszert is választhatod. Itt egyszerre több fájl is megadható neki, tehát kötegelten is dolgozik.

Kötegelt audió konvertáló program a LameXP

Az audió betallózása után az elemre kattintva további beállítások válnak elérhetővé, itt lehetőség van egyedi metaadatokat megadni azokról, de ha már rendelkezik azokkal az is módosítható. Külön műfaj besorolással látható el. A LameXP konvertálás során rengeteg formátumot támogat, külön megváltoztatható a bitráta aránya és a tömörítés. Kezelt kodekek: MP3, OGG, OPUS, AAC, FLAC, APE, DCA, PCM

Opcionálisan mono-ból sztereót tud készíteni. A program egyetlen hátrányának számít, hogy Magyar nyelvi támogatással sajnos nem rendelkezik, de néhány perc alatt még a kezdők is fel tudják fedezni minden rejtett lehetőségét. A kinézetét úgynevezett beépített skinek segítségével meg lehet változtatni.

Ha mégis ettől kompaktabb megoldást szeretnél választani, audiók konvertálásához, használhatod a Freemake Audio Converter nevű programot, ami talán a kezelhetőséget tekintve a legrugalmasabb és legfelhasználóbarátabb applikáció. Korszerűbb, mélyrehatóbb konfigurációkat az xrecode II biztosít, amiből telepítést nem igénylő változat is elérhető. A FreeRIP nevű alkalmazással pedig műsoros adathordozók tartalmát tudod lementeni a számítógépedre.

A LameXP egy olyan audió szerkesztő program, amivel az adott média metaadat információit is szerkeszteni tudod. Ha több fájllal is dolgoznál, abban is támogat. Tud mono tartalomból sztereó fájlokat létrehozni. A felületét skinezheted.

LameXP

LameXP összefoglaló:

 • Audió konvertáló program
 • kötegelt munkafolyamatok támogatása
 • skinezhető felület
 • metaadat szerkesztő
 • mono/sztereo átalakítás
 • Angol nyelv
 • teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: https://lamexp.sourceforge.net/

letoltes32bit

 


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
4
Teljes név
LameXP
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • Metatogger 7.2.0.22021-11-18 Metatogger 7.2.0.2 (0)
  A Metatogger egy MP3, OGG, AAC, WMA, M4A, FLAC audió fájlformátumok esetén használható ID3 tag szerkesztő. Az alábbi Free alkalmazás […]
 • Mp3tag 3.112021-10-30 Mp3tag 3.11 (0)
  Az Mp3tag egy Magyar nyelven használható zenei tartalmakhoz tervezett segédprogram, amivel a hozzájuk tartozó meta tagok ( ID3 ) […]
 • LameXP Portable 4.19.23202021-08-30 LameXP Portable 4.19.2320 (1)
  A LameXP Portable egy telepítést nem igénylő Audió konvertáló program, amivel meglévő zenei tartalmaidat tudod támogatottabb […]
 • Qmmp 1.5.12021-07-12 Qmmp 1.5.1 (0)
  A Qmmp egy igazán modern megjelenéssel biztosított Audió lejátszó program, amivel a számítógépeden tárolt zenei anyagokat tudod […]
 • Freemake Audio Converter 1.1.9.62021-05-22 Freemake Audio Converter 1.1.9.6 (0)
  A Freemake Audio Converter segítségével egyszerűen és gyorsan tudod audió állományaidat átalakítani, konvertálni a legnépszerűbb és […]