Inkscape – Vektorgrafikus képszerkesztő Windowsra

A vektorgrafikus képszerkesztő szoftverrel egyetlen felületen kaphatod meg a nagy tudást nyújtó szerkesztő eszközöket, illetve a megfelelő támogatottságot a szükséges formátumokhoz. Az Inkscape az egyik legközkedveltebb szerkesztő eszköz.

A képszerkesztő szoftver igen nagy múltra tekint vissza, illetve aktív fejlesztés alatt áll, ennek köszönhetően minden esetben azt kapjuk tőle amit elvárhatunk. A program rengeteg eszközzel rendelkezik, ilyen az árnyalás, körülvágás, maszkolás, PNG, olvasás, export lehetőségek, réteg, objektum támogatás. A képszerkesztő felhasználói felülete nem tekinthető annyira barátságosnak, mivel rengeteg olyan funkció fedezhető fel rajta amiket általában az átlagos ismeretekkel rendelkezők nem szoktak használni, ezt viszont azok a PC tulajdonosok tudják kihasználni akik komplex, profi feladatokra használnák.

Előnyök…

Az Inkscape egyik leginkább elismerhető funkcióbéli támogatottságának a 3D modellezés hozható fel, ahol rengetek előre hozzáadott objektum választható ki, illetve használható fel a projektben. A szoftverrel logókat, igényhez igazított ikonokat, vagy akár piktogramokat is tervezhetsz. Ezt Java, SVG, PNG, HTML, GIMP palette, ZIP, SVG formátumban is el lehet tárolni. Természetesen ettől jóval több formátumot támogat. Az ingyenes Inkscape innen tölthető le.

Inkscape – vektorgrafikus szerkesztő


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
Inkscape – Vektorgrafikus képszerkesztő Windowsra
Szerző
Leírás
Képszerkesztő, amit vektorgrafikus feladatokra tudsz felhasználni. Inkscape

Kapcsolódó szoftverek