Blog

Hogyan szerkesszünk RAW fájlokat, a LightZone megfelelő hozzá?

RAW fájlok, képek szerkesztésére használható szoftver ami néhány plusz eszközt biztosít a szükséges kép módosítási eljárás végrehajtásához. A LightZone ingyenesen használható képek módosításához. Remek RAW kép szerkesztő.

Ritka, viszont néhány képszerkesztési feladat esetén nélkülözhetetlen fájl formátum a RAW mint fotó formátum. Sokszor csak egyetlen kérdéssel állunk szemben hogy azt milyen szerkesztő programmal lehet megnyitni, esetleg létrehozni. Erre rengeteg szoftver létezik, ha csak ezzel a formátummal szeretnél dolgozni a LightZone is megoldást kínál ehhez amivel néhány népszerűbb képszerkesztő funkció is azonnal hozzáférhető. Egyfajta célprogramként választható ki. Vele a kép effektezhető, átméretezhető, meg lehet változtatni a szín jellemzőit. Illetve néhány egyéb plusz funkciót is hozzáadtak.

A szoftver a LightZone csak néhány szerkesztési feladatot tud elvégezni, azoknak javasolt akik mint képszerkesztő, RAW fájlok módosítására lett szükség, ehhez viszont ingyenes alkalmazást szeretnének.

A program felhasználói felülete egy fájlkezelővel is rendelkezik, ebben nem hasonlít a hasonló szoftverekre, ezzel az egyszerűbb navigációra lesz lehetőség ha egy tartalmat meg szeretnénk nyitni szerkesztés céljából. A szabadon kipróbálható kiadását itt találod. Csak Angol nyelven használható.

LightZone – RAW szerkesztő program


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
Hogyan szerkesszünk RAW fájlokat, a LightZone megfelelő hozzá?
Szerző
Leírás
LightZone - képszerkesztő program amit RAW fájlokhoz lehet felhasználni.

Kapcsolódó szoftverek

Szólj hozzá