GPU-Z 2.46

A GPU-Z egy általános videokártya informáló, monitorozó szoftver, amivel számos igen hasznos adat birtokába kerülhetsz. Mindamellett hogy ez a Free alkalmazás az egyszerűségre törekszik, hasznos lehet adott helyzetekben. Jelentést kaphatsz a hőmérséklet, chip típus jellemzőiről. Hordozható szoftverként is futtatható.

Inkább a jártasabb felhasználók privilégiuma, hogy szeretnek minden fontosabb adatot tudni, ami a számítógépüket illeti. Ha kevés amit a Windows szolgáltat, akkor külső szoftverre lesz szükséged. Ha a videokártya jellemzőit szeretnéd szemügyre venni, akkor itt a GPU-Z, ami több mint egy hagyományos, általános rendszer informáló szoftver.

A program, vagyis a GPU-Z különlegessége, hogy az elérhető változat több módon is futtatható, vagy telepíted, vagy csak futtatod, tehát tartalmazza a hordozható szoftver változatát is.

Ha a telepítés mellett döntesz, néhány alapvető információ megadásán kívül nincs is más dolgod, azonnal futtatható. A GPU-Z kis erőforrást igényel, bőven marad kapacitás az értékes alkalmazásaid számára. Maga a felhasználói felület kizárólag az adott feladatsorra összpontosít, de azt profin minden igényt kielégítően teszi.

Videókártya rendszerinformáció megjelenítő a GPU-Z

Meg tudja jeleníteni az aktuálisan használt videokártya jellemzőit, legyen az akár integrált. Ezen jellemzők birtokában az illesztők is könnyebben frissíthetőek. Informál még a Bios verziójáról, támogatott modellek esetén azok le is menthetőek. A GPU-Z megjeleníti még a memória méretét, annak átviteli sebességét, továbbá azt is hogy a hozzá tartozó processzor mekkora órajelen tud dolgozni. A további lehetőségeiként a megjelenített információkat képlopás formájában archiválni tudod, majd ha fontosnak tartod azt meg is osztható. Természetesen ez opcionális.

Ha a számítógépedben használt processzorról szeretnél többet megtudni, akkor a CPU-Z megoldására van szükséged, ha általános információkat gyűjtenél, akkor pedig a SpeedFan javasolt.

Összességében a GPU-Z egy ingyenesen, akár telepítés nélkül is futtatható videokártya analizáló, informáló szoftver, ami rengeteg hasznos adat megjelenítésére hivatott.

GPU-Z

GPU-Z összefoglaló:

 • Videokártya informáló, monitorozó
 • igény esetén nem szükséges telepíteni
 • memória méret sebesség információk kilistázása
 • GPU processzor jellemzők megjelenítése
 • hőmérséklet jellemzők kimutatása
 • egyszerű felhasználói kialakítás
 • a jelentésekről képlopások készíthetőek
 • Angol nyelv
 • teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: https://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
GPU-Z
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
HUF 0
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • CPU-Z 2.012022-04-13 CPU-Z 2.01 (0)
  A CPU-Z nevű diagnosztikai szoftver segítségével általános képet kaphatunk a számítógépünk hardveres felépítésével kapcsolatban. RAM, […]
 • MeinPlatz Portable 7.442022-04-21 MeinPlatz Portable 7.44 (0)
  A MeinPlatz Portable egy speciális merevlemez Tools, amivel pillanatok alatt megtudhatod, hogy melyek azok a fájlok amik a legtöbb […]
 • Process Lasso Portable 10.4.6.202022-04-16 Process Lasso Portable 10.4.6.20 (0)
  A Process Lasso Portable egy rendszerfolyamat figyelő, monitorozó és konfiguráló free alkalmazás, módosítható az erőforrás eloszlás […]
 • Process Monitor 3.892022-02-17 Process Monitor 3.89 (0)
  A Process Monitor nevű program segítségével valós időben tudod nyomon követni azokat a folyamatokat amik futnak a háttrében. A […]
 • WifiChannelMonitor 1.562018-07-25 WifiChannelMonitor 1.56 (0)
  A WifiChannelMonitor egy speciális feladatot támogató hálózati rendszereszköz, amivel nyilvánosan mások által, vagy akár a saját […]