GPU-Z 2.34.0

A GPU-Z egy általános videokártya informáló, monitorozó szoftver, amivel számos igen hasznos adat birtokába kerülhetsz. Mindamellett hogy ez a Free alkalmazás az egyszerűségre törekszik, hasznos lehet adott helyzetekben. Jelentést kaphatsz a hőmérséklet, chip típus jellemzőiről. Hordozható szoftverként is futtatható.

Inkább a jártasabb felhasználók privilégiuma, hogy szeretnek minden fontosabb adatot tudni, ami a számítógépüket illeti. Ha kevés amit a Windows szolgáltat, akkor külső szoftverre lesz szükséged. Ha a videokártya jellemzőit szeretnéd szemügyre venni, akkor itt a GPU-Z, ami több mint egy hagyományos, általános rendszer informáló szoftver.

A program, vagyis a GPU-Z különlegessége, hogy az elérhető változat több módon is futtatható, vagy telepíted, vagy csak futtatod, tehát tartalmazza a hordozható szoftver változatát is.

Ha a telepítés mellett döntesz, néhány alapvető információ megadásán kívül nincs is más dolgod, azonnal futtatható. A GPU-Z kis erőforrást igényel, bőven marad kapacitás az értékes alkalmazásaid számára. Maga a felhasználói felület kizárólag az adott feladatsorra összpontosít, de azt profin minden igényt kielégítően teszi.

Meg tudja jeleníteni az aktuálisan használt videokártya jellemzőit, legyen az akár integrált. Ezen jellemzők birtokában az illesztők is könnyebben frissíthetőek. Informál még a Bios verziójáról, támogatott modellek esetén azok le is menthetőek. A GPU-Z megjeleníti még a memória méretét, annak átviteli sebességét, továbbá azt is hogy a hozzá tartozó processzor mekkora órajelen tud dolgozni. A további lehetőségeiként a megjelenített információkat képlopás formájában archiválni tudod, majd ha fontosnak tartod azt meg is osztható. Természetesen ez opcionális.

Ha a számítógépedben használt processzorról szeretnél többet megtudni, akkor a CPU-Z megoldására van szükséged, ha általános információkat gyűjtenél, akkor pedig a SpeedFan javasolt.

Összességében a GPU-Z egy ingyenesen, akár telepítés nélkül is futtatható videokártya analizáló, informáló szoftver, ami rengeteg hasznos adat megjelenítésére hivatott.

GPU-Z

GPU-Z összefoglaló:

 • Videokártya informáló, monitorozó
 • igény esetén nem szükséges telepíteni
 • memória méret sebesség információk kilistázása
 • GPU processzor jellemzők megjelenítése
 • hőmérséklet jellemzők kimutatása
 • egyszerű felhasználói kialakítás
 • a jelentésekről képlopások készíthetőek
 • Angol nyelv
 • teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: http://www.techpowerup.com/downloads/SysInfo/GPU-Z/

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
GPU-Z
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • CPU-Z 1.88.02019-03-28 CPU-Z 1.88.0 (0)
  A CPU-Z nevű diagnosztikai szoftver segítségével általános képet kaphatunk a számítógépünk hardveres felépítésével kapcsolatban. RAM, […]
 • Process Monitor 3.602020-09-18 Process Monitor 3.60 (0)
  A Process Monitor nevű program segítségével valós időben tudod nyomon követni azokat a folyamatokat amik futnak a háttrében. A […]
 • Process Lasso Portable 9.8.0.542020-06-01 Process Lasso Portable 9.8.0.54 (0)
  A Process Lasso Portable egy rendszerfolyamat figyelő, monitorozó és konfiguráló free alkalmazás, módosítható az erőforrás eloszlás […]
 • MeinPlatz Portable 5.912020-02-27 MeinPlatz Portable 5.91 (0)
  A MeinPlatz Portable egy speciális merevlemez Tools, amivel pillanatok alatt megtudhatod, hogy melyek azok a fájlok amik a legtöbb […]
 • WifiChannelMonitor 1.562018-07-25 WifiChannelMonitor 1.56 (0)
  A WifiChannelMonitor egy speciális feladatot támogató hálózati rendszereszköz, amivel nyilvánosan mások által, vagy akár a saját […]