GParted Live: Ingyenes partíciókezelő alkalmazás

A szoftver a hasonló programokkal ellentétben teljesen ingyenesen teszi lehetővé, hogy a számítógéped partícióit egyszerűen, egyben eredményesen tudd átméretezni aszerint ahogy csak te szeretnéd. A GParted Live egy szabad felhasználású partíció kezelő alkalmazás.

Viszonylag elég sok ilyen program tölthető le napjainkban, amikkel a merevlemezed partíciói kezelhetőek, a jól megszokott munkafolyamatok támogatása mellett. A program még annyiban tér el a hasonló szoftverektől, hogy ezt a változatot nem telepíteni kell, illetve Windows környezetből kell használni, hanem ki kell írni egy Bootolható adathordozóra majd arról kell elindítani a számítógépet.

A GParted Live egy ISO lemezkép fájl formátumban található, az indítása után rengeteg információt árul el a tárolóegységről, ilyen az eredeti felosztás, illetve a mérete. Rengeteg lehetőség áll rendelkezésre, ilyen a tárolóegység adott terület szerinti újraméretezése, meglévő partíciók törlése, újak létrehozása, átméretezés. Gyakorlatilag az összes funkció ami ilyenkor felmerülhet. A Linux alapú rendszer felülete egyszerű, áttekinthető, így könnyen használatba vehető, igaz némi körültekintésre is szükség van mivel adatveszés is bekövetkezhet ha nem megfelelően kezeljük. A program innen szerezhető.

GParted Live – Particionáló program


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
GParted Live: Ingyenes partíciókezelő alkalmazás
Szerző
Leírás
Bootolható formában futtatható particionáló szoftver - GParted Live

Kapcsolódó szoftverek