Blog

GlassWire: Tudj meg többet a hálózati adatforgalmadról

Ha több információra lenne szükséged arról hogy milyen hálózati kapcsolatok jönnek létre a számítógépeden akkor erre a GlassWire megoldását is fel lehet használni. Biztosít még tűzfalat is, vele biztonságosabbá teheted a gépedet.


Sokan igényt tartanak arra hogy át tudják tekinteni mely alkalmazások hová csatlakoznak a használatuk során, ez nem csak információ szempontjából döntő, hanem biztonsági megközelítésből is. Egy gyanús, tiltólistán lévő címre való csatlakozás esetén joggal gyanakodhatunk vírusfertőzésre. Legyen szó biztonságról, vagy csak a hálózati adatforgalom valós időben való monitorozásáról, a GlassWire mindezekben maximálisan támogat.
Maga a szoftver két módon vehető igénybe, vagy ingyenesen vagy megvásárolható változatban. Értelemszerűen az utóbbi nyújt több opciót.
A GlassWire különlegessége a jól megtervezett áttekinthető grafikus felület, alapvetően öt menüpontot biztosít, ahol a jelentések tekinthetőek át. A Graph opciónál mint a neve is utal rá grafikus módon tekinthetőek meg a Windows hálózati folyamatok, illetve a telepített alkalmazások által valós időben generált adatcsomagok. Külön kijelölhetőek szakaszok, azokra kattintva további extra lehetőségek válnak elérhetővé, többek között a csatlakozott Process távoli IP cím, szükség esetén a folyamat vírusellenőrzését is meg lehet valósítani.
A tűzfalat igény esetén külön kell aktiválni itt az egyes kapcsolódások külön tilthatóak, a fizetős GlassWire támogatja az egyetlen kattintásos teljes blokkolást.
Az Usage menüpontnál megtekinthető, hogy mennyi adatot forgalmaztunk, azok részletes lista szerint érhetőek el, host, illetve típus szerint, akár IP lebontásban.
Természetesen itt is lehetőség adódik arra hogy csak adott objektumot vizsgáljunk meg.
A riasztás fülön az új események tekinthetőek meg, biztosítottak a korábban ismertetett lehetőségek az információ szerzés és a víruskeresés lehetősége.
A GlassWire egy kifejezetten hasznos eszköz hogy valós időben tudd nyomon követni azokat a hálózati csatlakozásokat amik végbemennek processenként. A tűzfalával azok blokkolhatóak is, itt azért érdemes körültekintően eljárni, csak indokolt esetben érdemes ezt igénybe venni. Tudásban a középmezőnybe sorolható, vannak tőle sokkal profibbak akár teljesen ingyenesen.

glasswire tudj meg tobbet a halozati adatforgalmadrol-1502082
Így tudod valós időben nyomon követni a hálózati kapcsolataidat: GlassWire


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
GlassWire: Tudj meg többet a hálózati adatforgalmadról
Szerző
Leírás
Ha több információra lenne szükséged arról hogy milyen hálózati kapcsolatok jönnek létre a számítógépeden akkor erre a GlassWire megoldását is fel lehet használni. Biztosít még tűzfalat is, vele biztonságosabbá teheted a gépedet.

Kapcsolódó szoftverek

Szólj hozzá