Fájlok kriptográfiai ellenőrzőösszegeinek létrehozása a File Checksum Calculator programmal

A tartalmak kriptográfiai értékeivel a módosulatlanságukat kontrollálhatjuk, az ellenőrzőösszeg generálóval az Hash integritás paramétereit lehet létrehozni. A szoftver felületére húzd és ejts technikával, illetve helyi menüből is meg tudjuk a fájlokat nyitni. Az ingyenes File Checksum Calculator alkalmazással a fájlok Hash értékeit exportálni tudjuk.

Hatékony, fájlok Hash függvény értékekkel történő ellenőrzéséhez használható program. Módosult fájlok, kártékony tartalmak vírus ellenőrzéséhez is remek. A szoftver a tartalmak Hash értékeinek a generálásakor a ma elterjedtebb függvényértékeket képes létrehozni amit akár MD5, SHA-1, SHA-256, SHA-512 verziókban tárolhatunk el.

Közzétett, letölthető fájlok ellenőrzőösszegeinek ellenőrzéséhez

Tartalom elemzési munkafolyamatokhoz, víruskeresési feladatokhoz a megosztott szoftverek Hash értékeit is közzé teszik, a tartalmak eredetiségét, sértetlenségét lehet ellenőriznünk. A File Checksum Calculator egy fájlkivonatok ellenőrzéséhez használható szolgáltatást is tartalmaz amivel a Hash értékeket össze tudjuk hasonlítani. A tartalom helyi menüből, húzd és ejtsd módszerrel, illetve a szoftver fájlkezelőjével történő megnyitása után a Hash rubrikába másolhatjuk a megosztott tartalmak értékeit. Az ellenőrzőösszeget zöld színnel jelöli meg abban az esetben ha tartalmak nem módosultak.

A tartalmak ellenőrzőösszegeinek generálásához hozzáférhető program a File Checksum Calculator installálás nélkül, illetve telepíthető kiadásban is beszerezhető.

File Checksum Calculator – Fájlkivonat generáló


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
Fájlok kriptográfiai ellenőrzőösszegeinek létrehozása a File Checksum Calculator programmal
Szerző
Leírás
Fájlok ellenőrzőösszegeinek a létrehozásához hozták létre a File Checksum Calculator programot.

Kapcsolódó szoftverek