Windows Tools

Alternate Task Manager 3.330

Az Alternate Task Manager a háttérben futó folyamatok, processzek kilistázására alkalmas szoftver. Ez a Free alkalmazás nem csak azok informálására, monitorozására de alapvető szerkesztésére is módot nyújt. Azok igény esetén le is állíthatóak. Biztonsági megközelítésből is hasznos Windowst futtatóknak. Profi rendszer analizáló.

Főleg a számítógépek területén jártasabbnak tekinthető felhasználók esetében merül fel annak az igénye, hogy megtudják milyen folyamatok futnak a háttérben, esetleg bármilyen okból kifolyólag le is szeretnének adott processzeket állítani. Pontosan erre képes az Alternate Task Manager.

A kifejezetten kis mérettel rendelkező szoftver igen hasznos tud lenni meghatározott szituációkban. Az Alternate Task Manager gyorsan telepíthető, ahol az általános információk között azt is meg lehet neki adni, hogy minden felhasználó számára elérhető legyen. Ez természetesen a több fiókos számítógépek esetén mérvadó.

Az Alternate Task Manager sajnos nem tud Magyar nyelven, de ettől eltekintve mégis érdemes használni, kis ismerkedéssel, vagy akik már futtattak hasonló programot ez már nem fog gondot okozni.

Alternate Task Manager: egyszerű folyamat listázási módszerrel futtatható

Az első indulását követően felsorol minden egyes olyan összetevőt ami aktuálisan fut, megjeleníti amellett annak státuszát is. Biztonsági megközelítésből azért előnyös, mivel így olyan gyanús, ismeretlen folyamatok is kiszúrhatóak, amit akár egy kártékony program indított el, de nem akadt fent a telepített vírusirtó rostáján.

Az Alternate Task Manager támogatja azt az opciót, hogy az adott processzre kattintva jobb egérgombbal az le is állítható. Az információkat tekintve az Alternate Task Manager képes ezekről bővebb adatokkal szolgálni, a folyamatra kattintva egy felugró ablakon belül tekinthető meg annak elérési útvonala, PID értéke, mérete, illetve hogy mióta van használatban.

Alternatívájaként a Chameleon Task Manager Lite, vagy a System Explorer vethető be. Ha pedig egy profit szeretnél akkor csak a Process Lasso jöhet szóba.

Összességében az Alternate Task Manager egy processz monitorozó és leállító program ami, igény esetén igen részletes információkkal is tud szolgálni. Felépítésben az egyszerűségre törekszik. Könnyen használható, hasznos eszköz speciális Windows feladatokhoz. 

Alternate Task Manager

Alternate Task Manager összefoglaló:

 • Processz monitorozó szoftver
 • leállítható folyamatok
 • részletes információk megjelenítése az egyes elemekről
 • áttekinthető felület
 • alapvető számítógépes ismeretet igényel
 • menthető jelentések
 • Angol nyelv
 • teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: http://www.alternate-tools.com/pages/c_taskman.php?lang=GER
Alternate Task Manager letöltés

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
4
Teljes név
Alternate Task Manager
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
HUF 0
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • System Explorer Portable 7.1.02016-05-01 System Explorer Portable 7.1.0 (0)
  A System Explorer Portable, háttérben futó folyamatok monitorozására, azok menedzselésére használható információ megjelenítő […]
 • Process Monitor X 0.21 Beta2020-05-03 Process Monitor X 0.21 Beta (0)
  A Process Monitor X egy teljesen ingyenes folyamat elemző, monitorozó Windows segédprogram. Teljes körű információk szerezhetőek be […]
 • Process Hacker 2.39.1242019-03-24 Process Hacker 2.39.124 (0)
  A Process Hacker lehetőséget teremt arra hogy minden háttérben futó folyamatot ki tudjunk listázni, igény esetén ezek között a […]
 • Chameleon Task Manager Lite 4.0.0.7762017-04-17 Chameleon Task Manager Lite 4.0.0.776 (0)
  A Chameleon Task Manager Lite segítségével le tudod ellenőrizni a háttérben futó rendszer folyamatokat, továbbá, általános képet is […]
 • MyPC Remote Process Monitor 1.0.2.02016-11-01 MyPC Remote Process Monitor 1.0.2.0 (0)
  A MyPC Remote Process Monitor egy profi rendszerinformáló program amivel nyomon követheted a háttérben futó folyamatokat. Szükség […]

Szólj hozzá