A Windows jobb kattintás funkciójának konfigurálása a WinContextTweaker helyi menü szerkesztővel

Egy nyílt forráskóddal elérhető parancssoros konfigurálási feladatokhoz is remek ingyenes szoftver a WinContextTweaker amivel akár egyéni elemeket is hozzáadhatunk a helyi menühöz. A szoftverrel a Windows helyi menü alapértelmezett beállításait módosíthatjuk, akár részletező ablakot is hozzáadhatunk, el tudjuk a hátteret, illetve a menük ikonjait távolítani.

A szoftverrel akár korlátlanul tudjuk a Windows helyi menü szolgáltatását konfigurálni, törölhetjük a nem kellő menüpontokat, a legfontosabb menük használatával nyithatunk meg hatékonyabban fájlokat jobb kattintással. Egy praktikus funkciót is tartalmaz amivel a jobb kattintás hátterét, illetve a menük ikonjait tudjuk eltávolítani. A programmal akár parancssori változókkal konfigurálhatunk, fájlok megnyitásához hatékony szoftvereket is hozzáadhatunk az operációs rendszer helyi menü szolgáltatásához amivel kreatív munkafolyamatokat is el tudunk végezi.

Jobb kattintás szolgáltatás konfigurálása

Szerkeszteni tudjuk a helyi menü elemeket, azokat átnevezhetjük, illetve szoftverekhez hozzárendelt funkciók helyi menü elemei is törölhetőek. Az alkalmazással akár a tetszőleges sorrendben tudjuk a menüket megnyitni. Ha szükség van egy ingyenes helyi menü szerkesztő programra, a szoftverrel akár almenüket is hozzá tudunk a jobb kattintás funkcióhoz adni.

A szoftver egy minden felhasználói követelménynek megfelelő nyílt forráskóddal futtatható konfiguráló program amivel a helyi menü hátterét, az ikonokat, illetve a menüket tudjuk módosítani a Regedit nélkül. Nem kell installálni. A Statikus menüelemek módosításához futtatható WinContextTweaker innen szerezhető be.

WinContextTweaker – Helyi menü szerkesztő


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
A Windows jobb kattintás funkciójának konfigurálása a WinContextTweaker helyi menü szerkesztővel
Szerző
Leírás
A szoftver a Windows helyi menü mappáinak, hátterének, illetve elmeinek a szerkesztéséhez remek. Parancssori változókkal is módosítani tudjuk a WinContextTweaker konfigurálóval, sokkal többet hozhatunk ki a helyi menü szolgáltatásából.

Kapcsolódó szoftverek