Blog

Wireshark: Részletes elemzéseket biztosító hálózat elemző szoftver

Talán az egyik legtöbb hálózati információt megjeleníteni képes szoftver ami rengeteg feladatra hasznos tud lenni, egyszerűbb információkhoz, illetve diagnosztikai feladatokhoz. A Wireshark újabb kiadása már USB interface területekhez is jelentést biztosít.

Megfelelő ismeretek birtokában a szoftver az egyik legjobb megoldás, hogy az összes hálózati kapcsolatra fényt lehessen deríteni, azt akár csomagonként lebontva tudjuk megtekinteni, majd eltárolni, egy esetleges későbbi összehasonlításhoz használhatóak fel. Rendszerinformáló alkalmazás. A Wireshark az összes jelenleg használt protokollt támogatja, a telepítése után a futtatásakor ki lehet választani, hogy mely területről szeretnénk adatokat kapni. Azt valós időben jeleníti meg a Wireshark, majd ha eredményt kaptunk, azt le lehet állítani, majd elmenthető egy olyan formátumba amit a szoftverrel később újból meg lehet nyitni.

Támogatást kapunk a számítógéphez csatlakoztatott adathordozók esetén is ahol teljes mértékben monitorozható a végbemenő fájltevékenység.

Rengeteg információt kaphatunk, így nagy valószínűséggel a szoftver beépített szűrő funkcióját is ki lesz próbálva, egyszerűen lehet beállítani a hozzá tartozó protokoll szerinti szűrést. A Wireshark telepítést nem igénylő, illetve telepíthető kiadásban is beszerezhető.

Wireshark – hálózat rendszer informáló


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
Wireshark: Részletes elemzéseket biztosító hálózat elemző szoftver
Szerző
Leírás
Hálózat rendszer informáló szoftver, eltárolható eredményekkel: Wireshark

Kapcsolódó szoftverek

Szólj hozzá