winMd5Sum 1.0

A winMd5Sum segítségével ellenőrizni tudod a számítógépedre lementett fájlokat hash függvényekkel, így megtudhatod hogy a letöltött tartalmak a munkafolyamat alatt nem e sérültek. Ez a Free alkalmazás nem csak hogy igen hasznos tud lenni, de könnyen is kezelhető. MD5 értékek generálásához kiváló megoldás.

Nagyobb méretű fájlok, ISO-k vagy bármely tartalom letöltésekor, a hálózati kapcsolatok hibájából eredően bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a lementett elem sérül. Hiába egyezik meg a méret, de sajnos azt nem lehet semmire sem használni mivel fontos összetevők maradtak ki belőle.

Ezt általában valamilyen letöltés kliens programmal meg lehet előzni, de még így is hiba csúszhat a számításba. A legjobb megoldás ha a munkafolyamat végeztével ellenőrzöd azok helyességét. Egy ingyenes és könnyen használható szoftver a winMd5Sum, vele meg tudsz arról győződni, hogy az eredeti forrásból származó állomány és a gépedre lementett elem MD5 értékei megegyeznek e.

Az eljárás előnye, hogy a legkisebb hiba esetén is ez lehet akár egyetlen bit hiba azonnal megbizonyosodhatunk arról, hogy sérült e a fájl vagy sem.

A winMd5Sum egy igen kis erőforrással rendelkező program, ami kis helyet foglal. A telepítése során a szokásos lépéseket kell követni, ahol opcionálisan ikon is létrehozható, ez az azonnali indítást, könnyebb navigációt hivatott megvalósítani.

A könnyű használhatóság magán a kezelőfelületen is érzékelhető, hisz a lehető legkevesebb funkciót tartalmazza, csak azok a beállítások fedezhetőek fel rajta amik valóban elengedhetetlenek.

A winMd5Sum szinte bármilyen fájlnak ki tudja generálni az MD5 értékét, ezt már csak össze kell hasonlítani a hivatalos forrással. Magát az összevetést ő is meg tudja csinálni, csak az adott fájl betallózására, majd az eredeti oldalon található értékek megfelelő helyre való bemásolására van szükség. A winMd5Sum egyetlen hátrányának tekinthető, hogy Magyar nyelvi támogatással nem rendelkezik, kizárólag Angol nyelven futtatható.

Hasonló információk biztosítására képes még a Folder Size Explorer, ő ezt némileg más megközelítésből teszi, funkcionálisan alapvető fájlkezelési feladatokat is biztosít. Természetesen ő is ingyenesen használható.

A winMd5Sum azok számára lehet hasznos, akik rendszeresen töltenek le nagyobb méretű fájlokat, és szeretnék leellenőrizni, hogy a mentett tartalom nem e sérült a munkafolyamat során.

winMd5Sum

winMd5Sum összefoglaló:

 • MD5 értékek generálása, összehasonlítás
 • a legkisebb bit érték eltérés esetén is tájékoztat
 • minimális beállítást igényel
 • kis erőforrás
 • Angol nyelv
 • teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: http://www.nullriver.com/products/winmd5sum

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
4
Teljes név
winMd5Sum
Platform
Windows XP / 7 / 8
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • SimpleZIP 3.4.5.02021-09-21 SimpleZIP 3.4.5.0 (0)
  A SimpleZIP egy tömörített fájlként tárolt tartalmak kicsomagolásához, illetve az azok létrehozásához választható ami egy Windows App […]
 • HashMyFiles 2.422021-09-17 HashMyFiles 2.42 (0)
  A HashMyFiles egy telepítés nélkül használható MD5 Hash, SHA1 generáló program ami a számítógépen elérhető fájlokhoz futtatható. A […]
 • USB Image Tool 1.8.1.02020-10-11 USB Image Tool 1.8.1.0 (0)
  Az USB Image Tool egy cserélhető tárolóegységekhez létrehozott biztonsági mentés készítő szoftver. Több hasznos funkciót tartalmaz, […]
 • Mr. Hash 0.3.22020-01-31 Mr. Hash 0.3.2 (0)
  A Mr. Hash hordozható szoftverként rendelkezésre álló megoldása a számítógépen található fájlok HASH értékének a megjelenítésre lett […]
 • MD5 Checksum Tool 4.32019-12-26 MD5 Checksum Tool 4.3 (0)
  Az MD5 Checksum Tool egy MD5, illetve SHA1 Hash kalkulációs eljárást támogató Windows segédszoftver. A Free alkalmazás kötelező […]