winMd5Sum 1.0

A winMd5Sum segítségével ellenőrizni tudod a számítógépedre lementett fájlokat hash függvényekkel, így megtudhatod hogy a letöltött tartalmak a munkafolyamat alatt nem e sérültek. Ez a Free alkalmazás nem csak hogy igen hasznos tud lenni, de könnyen is kezelhető. MD5 értékek generálásához kiváló megoldás.

Nagyobb méretű fájlok, ISO-k vagy bármely tartalom letöltésekor, a hálózati kapcsolatok hibájából eredően bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a lementett elem sérül. Hiába egyezik meg a méret, de sajnos azt nem lehet semmire sem használni mivel fontos összetevők maradtak ki belőle.

Ezt általában valamilyen letöltés kliens programmal meg lehet előzni, de még így is hiba csúszhat a számításba. A legjobb megoldás ha a munkafolyamat végeztével ellenőrzöd azok helyességét. Egy ingyenes és könnyen használható szoftver a winMd5Sum, vele meg tudsz arról győződni, hogy az eredeti forrásból származó állomány és a gépedre lementett elem MD5 értékei megegyeznek e.

Az eljárás előnye, hogy a legkisebb hiba esetén is ez lehet akár egyetlen bit hiba azonnal megbizonyosodhatunk arról, hogy sérült e a fájl vagy sem.

A winMd5Sum egy igen kis erőforrással rendelkező program, ami kis helyet foglal. A telepítése során a szokásos lépéseket kell követni, ahol opcionálisan ikon is létrehozható, ez az azonnali indítást, könnyebb navigációt hivatott megvalósítani.

A könnyű használhatóság magán a kezelőfelületen is érzékelhető, hisz a lehető legkevesebb funkciót tartalmazza, csak azok a beállítások fedezhetőek fel rajta amik valóban elengedhetetlenek.

A winMd5Sum szinte bármilyen fájlnak ki tudja generálni az MD5 értékét, ezt már csak össze kell hasonlítani a hivatalos forrással. Magát az összevetést ő is meg tudja csinálni, csak az adott fájl betallózására, majd az eredeti oldalon található értékek megfelelő helyre való bemásolására van szükség. A winMd5Sum egyetlen hátrányának tekinthető, hogy Magyar nyelvi támogatással nem rendelkezik, kizárólag Angol nyelven futtatható.

Hasonló információk biztosítására képes még a Folder Size Explorer, ő ezt némileg más megközelítésből teszi, funkcionálisan alapvető fájlkezelési feladatokat is biztosít. Természetesen ő is ingyenesen használható.

A winMd5Sum azok számára lehet hasznos, akik rendszeresen töltenek le nagyobb méretű fájlokat, és szeretnék leellenőrizni, hogy a mentett tartalom nem e sérült a munkafolyamat során.

winMd5Sum

winMd5Sum összefoglaló:

 • MD5 értékek generálása, összehasonlítás
 • a legkisebb bit érték eltérés esetén is tájékoztat
 • minimális beállítást igényel
 • kis erőforrás
 • Angol nyelv
 • teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: http://www.nullriver.com/products/winmd5sum

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
4
Teljes név
winMd5Sum
Platform
Windows XP / 7 / 8
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • RogueKillerPE 1.12.0.02016-03-29 RogueKillerPE 1.12.0.0 (0)
  A RogueKillerPE egy inkább jártasabbak számára tervezett folyamat figyelő és analizátor alkalmazás, amivel fényt tudsz […]
 • Folder Size Explorer 1.1.2.0 Beta2015-06-25 Folder Size Explorer 1.1.2.0 Beta (0)
  A Folder Size Explorer segítségével le tudod váltani a Windows fájlkezelő szolgáltatását, ezáltal néhány extra […]
 • PeaExtractor Portable 1.22016-08-28 PeaExtractor Portable 1.2 (0)
  A PeaExtractor Portable egy telepítés nélkül futtatható, tömörített fájlok könnyed kicsomagolására alkalmas […]
 • Duplicate File Eraser 2.0.2.02016-11-11 Duplicate File Eraser 2.0.2.0 (0)
  A Duplicate File Eraser segítségével gyorsan és hatékonyan keresheted meg azokat a fájlokat amikből több is előfordul a […]
 • PeaExtractor 1.22016-08-27 PeaExtractor 1.2 (0)
  A PeaExtractor nevű szoftver segítségével a számítógépen tárolt tömörített fájlokat csomagolhatod ki. Beszerezhető […]