VLC Media Player használata

Univerzális film, illetve audió lejátszó szoftver amely használata esetén az összes létező kodek megnyithatóvá válik. Mindamellett a VLC Media Player könnyen kezelhető.

Egyszerű, modern megjelenéssel bíró szoftver ami a szerény kinézet ellenére hatalmas tudást biztosít.

Fájltársítás: A telepítése után lehetőség van arra hogy az általa támogatott formátumokat kizárólag vele nyissuk meg, manuális konfiguráció esetén kattints a videóra jobb egérgombbal, majd válaszd a tulajdonságokat ezután választ ki a kedvenc videólejátszó programod nevét, esetleg add meg annak elérési útvonalát.

Lejátszólisták létrehozása: Az alsó eszköztáron egyetlen kattintással hozhatsz létre lejátszólistákat ahol akár egy teljes mappát is hozzáadhatsz. Ez a lista természetesen el is menthető, amit később bármikor meg is nyithatsz.

A felső eszköztáron választhatsz hozzá feliratot, hangsávot, illetve videó kimenetet. Biztosít még ezen felül kodek, médiainformációkat is ami az állomány további feldolgozása esetén lehet hasznos.

Képlopás: Ez a funkciója nem sorolható közvetlenül a hasznos opciók közzé, mégis lehet olyan szituáció amikor mégis kihasználjuk.

Kezelőfelület: A vezérlőpanel két nézetet biztosít, vagy egyszerű, alapvető opciókat nyújtván, vagy választhatsz speciális vezérlőelemek nézetet ahol néhány extra funkciója már onnan is elérhetővé válik.

A VLC Media Player elérhető telepítést nem igénylő változatban és hagyományos installer kiadásban. Mindkettő alternatíva a maximumot nyújtja.


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
VLC Media Player használata
Szerző
Leírás
Univerzális film, illetve audió lejátszó szoftver amely használata esetén az összes létező kodek megnyithatóvá válik. Mindamellett a VLC Media Player könnyen kezelhető.

Kapcsolódó szoftverek

 • Freemake Video Converter használata2014-02-26 Freemake Video Converter használata (5)
  Videókhoz, audió tartalmakhoz használható ingyenes dekódoló szoftver a Freemake Video Converter, vele pillanatok alatt át tudod […]
 • Process Explorer használata2014-12-09 Process Explorer használata (0)
  A Process Explorer használatával megbízhatóbb számítógépet kapsz, betekintést tudsz nyerni a háttérben futó folyamatokba. […]
 • TAudioConverter használata2014-10-15 TAudioConverter használata (0)
  A TAudioConverter egy remek, ingyenesen használható konvertáló applikáció ami a kezdők számára ideális megoldást jelent zenei […]
 • VSO Downloader használata2014-02-21 VSO Downloader használata (0)
  Videók automatikus letöltésére használható ingyenes szoftver a VSO Downloader. Konvertáló funkciót is tartalmaz. Rugalmas […]
 • DownloadStudio használata2014-12-08 DownloadStudio használata (0)
  A DownloadStudio egy professzionális letöltés kliens szoftver ami nem csak fájlok letöltésére, de akár weboldalak offline módon való […]
Cimkék: