VLC Media Player használata

Univerzális film, illetve audió lejátszó szoftver amely használata esetén az összes létező kodek megnyithatóvá válik. Mindamellett a VLC Media Player könnyen kezelhető.

Egyszerű, modern megjelenéssel bíró szoftver ami a szerény kinézet ellenére hatalmas tudást biztosít.

Fájltársítás: A telepítése után lehetőség van arra hogy az általa támogatott formátumokat kizárólag vele nyissuk meg, manuális konfiguráció esetén kattints a videóra jobb egérgombbal, majd válaszd a tulajdonságokat ezután választ ki a kedvenc videólejátszó programod nevét, esetleg add meg annak elérési útvonalát.

Lejátszólisták létrehozása: Az alsó eszköztáron egyetlen kattintással hozhatsz létre lejátszólistákat ahol akár egy teljes mappát is hozzáadhatsz. Ez a lista természetesen el is menthető, amit később bármikor meg is nyithatsz.

A felső eszköztáron választhatsz hozzá feliratot, hangsávot, illetve videó kimenetet. Biztosít még ezen felül kodek, médiainformációkat is ami az állomány további feldolgozása esetén lehet hasznos.

Képlopás: Ez a funkciója nem sorolható közvetlenül a hasznos opciók közzé, mégis lehet olyan szituáció amikor mégis kihasználjuk.

Kezelőfelület: A vezérlőpanel két nézetet biztosít, vagy egyszerű, alapvető opciókat nyújtván, vagy választhatsz speciális vezérlőelemek nézetet ahol néhány extra funkciója már onnan is elérhetővé válik.

A VLC Media Player elérhető telepítést nem igénylő változatban és hagyományos installer kiadásban. Mindkettő alternatíva a maximumot nyújtja.


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
VLC Media Player használata
Szerző
Leírás
Univerzális film, illetve audió lejátszó szoftver amely használata esetén az összes létező kodek megnyithatóvá válik. Mindamellett a VLC Media Player könnyen kezelhető.

Kapcsolódó szoftverek

 • FileZilla használata2020-08-23 FileZilla használata (0)
  A fájlkezelő az egy felhasználóbarát alkalmazás amit FTP kliens, illetve szerver feladatokra lehet beszerezni. A FileZilla használata […]
 • Bandizip használata2020-03-03 Bandizip használata (0)
  Tömörített fájlok kicsomagolására, illetve a saját tartalmaid tömörítéséhez megfelelő szoftver amivel rengeteg ismert formátum […]
 • IObit Smart Defrag használata2020-02-27 IObit Smart Defrag használata (0)
  Egy Windows rendszeren futtatható korszerű program amivel töredezettség mentesíthető az operációs rendszerhez tartozó tartalmak. Az […]
 • System Ninja használata2018-10-10 System Ninja használata (0)
  Egy igazán sokrétűen és rugalmasan használható karbantartó szoftver ami nem csak hogy tisztább Windowst kölcsönöz a számodra, de még […]
 • PatchMyPC használata2018-09-15 PatchMyPC használata (0)
  A szoftver, a PatchMyPC egy univerzális szoftvercsomag, amivel egyetlen felületen menedzselheted az összes programot amit a Windows […]
Cimkék: