Blog

Virtuális lemezek létrehozása az ExtraDisk megoldásával

Karbantartási, illetve konfigurálási feladatokhoz is kiváló, a programjainkat törölhetjük, szerkeszthetjük az automatikusan induló szoftvereket, virtuális meghajtókat is létre tudunk hozni. A számítógépen elérhető bizalmas tartalmainkat az ExtraDisk eszközkészlettel titkosított virtuális lemezképekben is elérhetjük.

Különleges feladatok esetén a lassabb olvasási sebesség elkerülésének az érdekében a fájljainkhoz virtuális lemezként férhetünk hozzá amivel multimédiás tartalmakat, illetve akár játékokat is zökkenőmentesen nyithatunk meg. A képfájlokat akár fizikai CD/DVD meghajtó nélkül használhatjuk. A szoftverrel fel, illetve le is tudjuk csatlakoztatni a fájl, illetve mappa alapú virtuális lemezeket. A Windows rendszeren létrehozott időzített feladatainkat is módosíthatjuk, illetve akár egy időpontban elvégzendő feladathoz újakat hozhatunk létre, a programmal a számítógép feladatütemező funkcióját is meg tudjuk nyitni. A feladatainkat le tudjuk állítani, szüneteltethetjük, letiltható, illetve akár exportálhatjuk, nem kell manuálisan ismét beállítanunk.

Mappa alapú virtuális lemezek létrehozása

A szoftverrel a hétköznapi feladatainkhoz fájl, illetve mappa alapú virtuális lemezeket hozhatunk létre, a tartalmakat CD/DVD adathordozóról, merevlemezről, partíciókról, illetve lemezképekből mountolhatjuk. A virtuális meghajtókban elérhető fájlok gyors olvasási sebességgel érhetőek el amivel akár az azok mappáját is böngészhetjük. A szoftverrel a privát fájlokat AES128, AES256 módszerrel tudjuk titkosítani a fájlok virtuális meghajtóként emulálhatóak.

A szoftverrel nem maradunk ki a ma legújabb virtuális lemezkép kezelési folyamatokból, amivel fájl, mappa alapú, illetve titkosított virtuális lemezeket hozhatunk létre. Attól függetlenül hogy karbantartási vagy konfigurálási feladatot szeretnénk futtatni, a szoftver egy pompás eszközkészlet, az ExtraDisk innen érhető el.

ExtraDisk Virtuális lemez készítő


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
Virtuális lemezek létrehozása az ExtraDisk megoldásával
Szerző
Leírás
Virtuális lemezek emulálásához, konfiguráláshoz, illetve karbantartáshoz remek az ExtraDisk.

Kapcsolódó szoftverek

Szólj hozzá