Blog

Ubuntu futtatása USB adathordozóról a Rufus rendszerindító Flash meghajtó készítővel

A szoftverrel Bootolható rendszerindító USB adathordozókat hozhatunk létre amivel a számítógépet újratelepíthetjük, illetve egyéni adat helyreállítási feladatokat lehet futtatnunk. A Rufus megoldásával akár MBR partíciós sémával ISO képfájlokból tudunk Bootolható adathordozót létrehozni, Windows 11 operációs rendszeren letilthatjuk a TPM, biztonságos rendszerindítást. A szoftverrel Ubuntut futtathatunk USB adathordozókról.

Egy Profi szoftver amivel Bootolható Flash meghajtókat, ISO fájlokból, illetve akár letölthető Windows ISO lemezképekből tudunk rendszerindító adathordozóként létrehozni. A szoftverrel akár újra lehet a számítógépet telepíteni, ami a ma elérhető Windows operációs rendszer architektúrával kompatibilis. UEFI-vel rendelkező számítógépeken Bootolható adathordozóként indíthatunk el ISO lemezképeket, Windows 8, 10, 11 operációs rendszer ISO képfájlokat is le lehet tölteni. Windows 11 operációs rendszeren akár le lehet a biztonságos rendszerindítást tiltanunk a Rufus rendszerindító készítő programmal.

USB adathordozókról futtatható Ubuntu létrehozása

A szoftverrel egy USB adathordozóról futtatható Ubuntu rendszert is létrehozhatunk, kipróbálhatjuk, adat helyreállítási feladatokhoz is hatékony. A szoftver indítófelületén be kell tallózni az Ubuntu ISO képfájlt, a formázási beállítások konfigurálása után elindíthatjuk a rendszerindító adathordozó létrehozását. Az USB adathordozóról való elindításhoz a számítógépet újra kell indítani, az Ubuntu kipróbálása funkciót kell kiválasztanunk.

A szoftverrel akár USB adathordozóról futtatható Ubuntu hozható létre ami akár adat helyreállítási feladatokhoz is nagyszerű. A rendszerindító adathordozók létrehozásához futtatható program a Rufus innen szerezhető be.

Rufus – Boot adathordozó készítő


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
Ubuntu futtatása USB adathordozóról a Rufus rendszerindító Flash meghajtó készítővel
Szerző
Leírás
A Rufus alkalmazással közvetlenül USB adathordozókról futtathatunk Ubuntu rendszereket ami akár diagnosztikai feladatokhoz is ideális.

Kapcsolódó szoftverek

Szólj hozzá