Stellarium Portable 0.20.4

A Stellarium Portable a népszerű naprendszer, illetve a föld részletesebb bemutatására alkalmas szoftver telepítést nem igénylő változata. A program számos különleges funkcióval rendelkezik, 3D nézet, csillagképek megismerésének a lehetősége, GPS koordináták szerinti keresés, éjszakai mód. Az alábbi Free alkalmazás Magyar nyelvi támogatással próbálható ki. Csillagászati programként is használható.

Ha korábban kipróbáltad, esetleg használtad a címben említett alkalmazást, hordozható változatban szeretnéd használni több gépen anélkül hogy azt teleszemetelné a merevlemezt, akkor itt a Stellarium Portable. Ingyenesen futtatható.

A Stellarium Portable letöltése után a használat érdekében csak annyit kell tenned, hogy a lementett önkicsomagoló fájlt futtatod majd megadsz a számára egy üres helyet ahová a futtatásához szükséges fájlokat kibontja.

A Stellarium Portable indítását követően az alkalmazás közel azonos lehetőségeket biztosít akárcsak a hagyományos telepíthető változat.

A szoftverrel szórakozás keretein belül ismerheted meg a földet, kereshetsz adott helyszínekre, vagy akár a naprendszeren belül barangolhatsz miközben a csillagképeket tanulmányozod. A Stellarium Portable több speciális lehetőséget biztosít ahhoz hogy a számodra fontos adott helyszíneket meg tudd adni, támogatja azokat a számítógépeket amik GPS modullal rendelkeznek, koordináta szerint, illetve név alapján…

Ha meg szeretnéd tanulni a csillagképek nevét, az azok elhelyezkedését, erre az egyik legegyszerűbb módját biztosítja, adott csillagképekről több hasznos információt is szerezhetsz, az azok elhelyezkedése, föld távolság, spektrális típus, szín index, magnitúdó. Opcionálisan azokat ábrázolni is tudja.

A program vagyis a Stellarium Portable a föld esetén is számos hasznos funkciót tesz elérhetővé, itt igénybe vehetsz 3D grafikai módot, éjszakai módot, nagyítási lehetőségeket.

A Stellarium Portable gyorsbillentyű parancsokkal is vezérelhető, a beállításainál ezt külön konfigurálni lehet, haladó, illetve kezdő ismeretekkel bíró PC tulajdonosoknak kedvező funkciókat is tartalmaz. Ha szükségesnek tartod Pluginokkal lehet bővíteni funkcionálisan. A Stellarium Portable megoldására úgy is tekinthetünk mint egy Google Earth továbbfejlesztett alternatívára.

Az alábbi alkalmazás az egyik legegyszerűbb módját biztosítja ahhoz hogy meg tudd ismerni a földet, illetve a naprendszer bolygóit, illetve a csillagképeket. A Stellarium Portable 3D nézetmódot, számos extra konfigurációt, pluginozhatóságot biztosít minden kipróbálójának. Szerencsére Magyar nyelven is futtatható.

Stellarium Portable

Stellarium Portable Összefoglaló:

 • A föld, a naprendszer, illetve a csillagképek megismeréséhez
 • csillagászati program
 • Nem kell telepíteni
 • 3D grafikai mód
 • rengeteg speciális beállítás
 • plugin támogatás
 • Beépített kereső funkció
 • éjszakai nézet
 • Magyar nyelv
 • Teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
Stellarium Portable
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • Stellarium 0.20.42020-12-28 Stellarium 0.20.4 (0)
  A Stellarium egy szabadon kipróbálható 3D megjelenést biztosító szoftver amivel egyedi megközelítéssel fedezheted fel a földet, […]
 • Blender 2.93.52021-10-06 Blender 2.93.5 (0)
  A Blender egy professzionális 3D modellező és animátor szoftver ami kifejezetten a nagyobb és bonyolult animációk készítésében nyújt […]
 • Blender Portable 2.93.52021-10-06 Blender Portable 2.93.5 (1)
  A Blender Portable nevű alkalmazás segítségével professzionális animációk készítésre van lehetőség, ez akár lehet 3D. Ez a népszerű […]
 • Sweet Home 3D 6.62021-07-28 Sweet Home 3D 6.6 (1)
    A Sweet Home 3D egy Ingyen használható lakástervező program. Vele pillanatok alatt és komolyabb szaktudás nélkül készítheted el […]
 • Google Earth 7.3.4.82482021-07-26 Google Earth 7.3.4.8248 (1)
  A Google Earth nevű szoftver segítségével minden eddiginél látványosabban tekintheted meg azt a bolygót amin élsz. A folyamatos […]