SmartDVB 0.4.0.12

A SmartDVB műholdas TV, illetve rádióadások vételére alkalmas szoftver. Az alábbi Free alkalmazásnak köszönhetően a számítógépeden nézhetsz televízió műsorokat, megfelelő hardveres háttér jelenlétében. Támogatja a Diseqc 1.2 forgatómotorokat is. A műsorok felvehetőek. Kezeli az EPG-t is.

Ha a számítógépedet nem csak munkára használod, szórakozásra is szeretnéd, esetleg filmeket is szoktál azon megtekinteni, felmerülhet egy speciális igény, hogy TV műsorokat is tudj azon nézni. Ha a számítógéped tartalmaz olyan hardver elemet ami ezt támogatja akkor már csak egy alkalmazásra van szükséged, hogy megvalósítsd a fő célt. Pontosan erre lett kifejlesztve a SmartDVB nevű alkalmazás, ami valódi profi a területén, számos fontosabb DVB tuner vevőegységet támogat.

A szoftver installálása, vagyis a SmartDVB telepítése némileg időigényes lehet, de mindenképp érdemes kivárni, hisz az eredmény magáért beszél.

Áttekintés, lehetőségek:

Az alkalmazás kezelőfelülete alapvetően nincs agyonbonyolítva, csak azokat az alapvető funkciókat tartalmazza amik kellenek, ezzel ellentétben a beállítások már sokkal rugalmasabb kezelhetőséget tanúsít.

A kezelőfelületén könnyen importálni lehet az elérhető műholdak frekvenciaértékeit, majd kezdeményezhető a csatornák lekeresése.

A SmartDVB remekül együtt tud működni a forgatómotoros rendszerekkel a támogatottsági listájáról nem hiányzik a Diseqc 1.2 sem.

A konfigurációnál használni lehet manuális értékeket, de fel tudja automatikusan is ismerni az optimális paramétereket, ez utóbbi inkább a kezdők számára lehet hasznos.

A vele sugárzott tartalmak nem csak megtekinthetőek, de igény esetén akár fel is vehetőek, így azok megnézése egy későbbi ideális időpontra lehet halasztani. A SmartDVB a műsorok EPG információit is elérhetővé teszti.

Ma mégsem rendelkeznél megfelelő hardveres felszereltséggel, akkor kezelhetsz olyan szoftvert, ami interneten keresztül tudja ezt megvalósítani, helyettesítésére felhasználható a ProgDVB megoldása ami rádióadásokat is támogat, egy másik szintén említésre méltó alternatíva az onlineTV Free őt is érdemes kipróbálni.

Összességében nézve a SmartDVB egy megfelelő eszköz, hogy számítógépen TV adásokat tudj megtekinteni, ha a PC rendelkezik megfelelő vevőegységgel. A műsorok felvételét is támogatja.

SmartDVB képek:

SmartDVB

SmartDVB összefoglaló:

 • Műholdas TV/rádióadások PC-n keresztüli vételéhez
 • támogatja a forgatómotorokat ( Diseqc 1.2 )
 • az adások felvehetőek
 • részletes beállítási lehetőségek
 • EPG támogatás
 • viszonylag alap felhasználói felület
 • Angol nyelv
 • teljes verziós változat ( Freeware )

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
4
Teljes név
SmartDVB
Platform
Windows XP / 7 / 8
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • streamWriter 5.5.10.8062021-07-01 streamWriter 5.5.10.806 (0)
  A streamWriter Online rádióállomások felvételére használható ingyenes szoftver. Kategorizálási lehetőséget, automatikus figyelést, […]
 • streamWriter Portable 5.5.10.8062021-07-01 streamWriter Portable 5.5.10.806 (0)
  A streamWriter Portable Internetes rádiócsatornák felvételét végrehajtani tudó ingyenes free alkalmazás. Tud ütemezve futni, […]
 • Pocket Radio Player 2105222021-05-24 Pocket Radio Player 210522 (0)
  A Pocket Radio Player Free alkalmazással webes rádióállomásokhoz tudsz csatlakozni (Streamingelni), majd az ott található tartalmakat […]
 • TV-Browser 4.2.22020-12-26 TV-Browser 4.2.2 (0)
  A TV-Browser nevű szoftverrel TV, illetve rádióállomások pontos műsorrendjéről tájékozódhatsz. A látványos kezelőfelülettel […]
 • Simple Radio Recorder 1.2.7.12017-05-20 Simple Radio Recorder 1.2.7.1 (0)
  A Simple Radio Recorder egy számos egyedi lehetőségeket biztosító Online, illetve műholdas rádiócsatornák vételére alkalmas szoftver. […]