GFXplorer 3.9.5

A GFXplorer egy igen széleskörű lehetőségeket biztosító rendszer informáló szoftver, amivel adatokat jeleníthetsz meg a RAM, a videó kártya, a processzor, illetve a háttértárolók legfontosabb jellemzőiről. A szoftver néhány Windows szolgáltatáshoz is hozzáférést biztosít, többek között vele elérhető a beállításszerkesztő, illetve feladatkezelő. Free alkalmazás.

Egy ingyenes, egyedi megoldást biztosító, Windows, illetve Hardveres megközelítésből használható rendszer informáló alkalmazás a GFXplorer, amiből elérhető telepítést nem igénylő változat. A szoftverrel néhány Windows szolgáltatáshoz is hozzá lehet férni.

A GFXplorer letöltése és telepítése után egy nagyon egyszerű, füles elrendezésű kezelőfelület fogad, ahol adott terültnek megfelelően férhetsz hozzá azokhoz a területekhez, amikről informálódni szeretnél.

A szoftverrel megtudhatod a RAM, videó kártya, illetve a merevlemez legfontosabb tulajdonságait, a géphez csatlakoztatott Audió eszközök jellemzőit. A szoftver természetesen nem csak hardveres jellemzők felderítésére használható fel, az alkalmazással részletes adatokat gyűjthetsz az operációs rendszerről, DirectX verzió, az elérhető alapértelmezett Windows mappák elérési útvonaláról.

A GFXplorer különlegessége, hogy külön alkalmazás nélkül könnyen navigálható módon érhetsz el számos Windows szolgáltatást, többek között a Registry kezelőt, rendszer konfigurációs eszközöket, merevlemez karbantartási szolgáltatásokat. A program nagyon kis méretű, csekély erőforrás igénnyel bír, régebbi konfigurációjú gépeken is teljes kompatibilitás mellett futtatható.

Rendszerinformációk szerzésére használható segédalkalmazás még a HWiNFO32 az alábbi kiadással akár korszerű Benchmark tesztek elvégzésére is lehetőség van. Az utóbbi opciót a BurnInTest nevű alkalmazás támogatja professzionális szinten. A címben említett alkalmazással közel azonos funkciókat a SpeedFan megoldása biztosít.

A GFXplorer egy ingyenes, telepítés nélkül is elérhető rendszer informáló alkalmazás, amivel adatokat gyűjthetsz a merevlemez, videó kártya, RAM, processzor, illetve az operációs rendszeredet jellemző legfontosabb paramétereiről. Windows 10 rendszeren is futtatható, jelenleg Magyar nyelvi támogatással nem rendelkezik. Mivel bárki számára szabadon kipróbálható, mindenképp érdemes adni a számára adni egy esélyt, akik a szóban forgó feladatra keresnek célalkalmazást.

GFXplorer

GFXplorer összefoglaló:

 • Rendszer informáló alkalmazás
 • hordozható változatban is elérhető
 • RAM, processzor, videó kártya tulajdonságainak kilistázásához
 • Windows szolgáltatások eléréshez
 • Kis helyen is elfér
 • Angol nyelv
 • Teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: http://www.xtreme-lab.net/en/gfxplorer.htm

 


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
GFXplorer
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • GFXplorer Portable 3.9.52017-06-04 GFXplorer Portable 3.9.5 (0)
  A GFXplorer Portable egy telepítést nem igénylő, kis méretű Rendszer informáló program. Az alábbi Free alkalmazással, megtudhatod a […]
 • HWiNFO32 Portable 7.0.6.45002021-07-29 HWiNFO32 Portable 7.0.6.4500 (0)
  A HWiNFO32 Portable segítségével az összes említésre méltó információt megtudhatod ami a számítógéped hardveres jellemzőit illeti. Ez […]
 • Core Temp 1.152019-08-25 Core Temp 1.15 (0)
  A Core Temp egy speciális rendszer informáló szoftver amivel a számítógéped processzoráról tudhatsz meg néhány paramétert. Ilyen a […]
 • System Monitor II 25.32018-02-17 System Monitor II 25.3 (0)
  A System Monitor II minialkalmazás segítségével számos hasznos hardver jellemzőt meg tudsz jeleníteni. Figyelemmel tudod kísérni a […]
 • Process Meter 1.102017-12-30 Process Meter 1.10 (0)
  A Process Meter egy speciális rendszer diagnosztikai eszköz, amivel megtudhatod melyek azok a folyamatok, amik a legtöbb erőforrás […]