Blog

Rufus: Windows, illetve Linux rendszerek USB eszközről való Bootolására használható alkalmazás

Bootolható adathordozót, USB eszközről lehet létrehozni a Rufus nevű alkalmazással ami egy ingyenes, remek eszköz, hogy szinte bármilyen ISO fájlból közvetlenül futtatható lemezképeket készíthess.

A szoftver használata alap esetben csak néhány lépéből áll, ahol csak néhány fontosabb információt kell meghatározni, majd betallózni a Bootolandó ISO fájlt. A Rufus Magyar nyelvű felhasználói felületén kezdő, vagy haladó ismeretekkel rendelkező felhasználók számára szükséges beállításokat is ki lehet választani, azokat csak néhány speciális esetben javasolt külön konfigurálni.

Bootolható rendszerek létrehozása

A Rufus egy igen népszerű, komolyabb felhasználói táborral rendelkező alkalmazás amit több ISO formátummal rendelkező lemezképek esetén lehet felhasználni azért hogy az Boot rendszerként induljon el. Ez néhány ismertebb víruskereső, Linux disztribúciók, Windows lemezkép fájlok esetén támogatott, viszont ami fontos, hogy eredményeket tudunk elérni vele. A felhasználandó adathordozót az összeállítás létrehozása előtt le fogja formázni, így nem szabad olyan fájlokat az USB eszközön tárolni amik egy esetleges formázás után a pótlásuk lehetetlen.

Az ingyenes, legújabb verzióját innen szerezheted be. Már telepítést nem igénylő kiadása is létezik.

Rufus – USB boot eszköz készítő


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
Rufus: Windows, illetve Linux rendszerek USB eszközről való Bootolására használható alkalmazás
Szerző
Leírás
Rufus - ingyenes Boot adathordozó eszköz amivel nagyon egyszerűen lehet létrehozni ilyen jellegű tartalmakat.

Kapcsolódó szoftverek

Szólj hozzá