Krita 4.2.1

A Krita egy igen tekintélyes lehetőségekkel ellátott képszerkesztő program, amivel elsősorban rajzolási feladatokat tudsz végrehajtani. Alkalmas arra hogy egy meglévő fotót szerkeszteni tudj, vagy akár újakat is létrehozhatsz. Ideális még képregények, művészi rajzok készítéséhez. Objektum, szűrő, effekt támogatással. Magyar nyelvű, Free alkalmazásként használhatod.

Rengeteg hasznos szolgáltatást magában foglaló különleges képszerkesztő alkalmazás a Krita, ami ideális számos grafikai feladat végrehajtásához. Az általános képszerkesztési feladatokon kívül felfedezhető benne egy igen egyedi opció, vele akár saját képregényeket is létrehozhatsz.

A Krita szükség esetén letölthető hordozható változatban is. A Krita a lehetőségeit tekintve egyaránt kedvez a kezdő, illetve haladó ismeretekkel rendelkező számítógép tulajdonosoknak, mivel rendkívül áttekinthető a felhasználói felülete, azok a kipróbálók is hamar kiismerhetik az általa biztosított lehetőségeket akik korábban nem futtattak ilyen jellegű alkalmazást. Kipróbáláshoz inkább a telepítést nem igénylő verzió mellett érdemes dönteni.

A Krita inkább rajzolási feladatokat támogat, itt olyan lehetőségeket is szolgáltat, amit fizetős megfelelői részben, vagy egyáltalán nem tartalmaznak. Rajzolás esetén számos ecset, objektum választható, természetesen rengeteg effektet is fel lehet használni.

A Krita indítása után új projekt esetén előre kiválasztható, hogy mit is szeretnél vele tenni, itt válik elérhetővé a korábban említett képregény készítő funkció. Akik szükségét érzik, külön színszedőt is biztosít, illetve radírt, amivel törölhetőek adott részletek. Természetesen rétegkezelés is elérhető, ami elengedhetetlen professzionális munkák végrehajtásához.

Az egyéb opciókat tekintve támogatott a hisztogram, művészi, forgatási lehetőségek, metaadat szerkesztés, illetve alapvető RGB jellemzők módosításának a lehetősége.

Megfelelőjeként használhatod még mint rajzoló programként a Chasys Draw IES amit egérkurzorok, illetve ikonok készítéséhez is felhasználhatsz. Felhasználóbarát megközelítésből a RealWorld Paint megoldását választhatod.

A Krita egy ingyenes, Magyar nyelvű képszerkesztő, rajzoló program, amivel akár képregényeket is készíthetsz, ehhez több előre hozzáadott sablont is biztosít. Elérhető telepítést nem igénylő változatban is. Könnyen használható.

Krita

Krita összefoglaló:

 • képszerkesztő alkalmazás
 • hordozható változatban is beszerezhető
 • elsősorban rajzolási feladatokhoz
 • képregény készítő funkció
 • objektum, szűrő, effekt támogatás
 • Magyar nyelv
 • Teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: https://krita.org/en/

letoltes32bit letoltes64bit

 

 

.


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
Krita
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • Krita Portable 4.1.62018-12-12 Krita Portable 4.1.6 (0)
  A Krita Portable egy hordozható formában igénybe vehető speciális képszerkesztő program, ami inkább rajtolási területeken jeleskedik. […]
 • Clip Studio Paint Pro 1.8.42018-11-29 Clip Studio Paint Pro 1.8.4 (0)
  A Clip Studio Paint Pro egy professzionális grafikai szoftver amivel kiváló minőségben tudsz készíteni digitális rajzokat, […]
 • GraphicsGale Free 2.08.212018-12-23 GraphicsGale Free 2.08.21 (0)
  A GraphicsGale Free egy igen hasznos képkezelő, képszerkesztő program, amivel rengeteg képmanipulációs trükköt végre lehet hajtani. A […]
 • Fresh Paint 3.1.10383.02018-02-25 Fresh Paint 3.1.10383.0 (0)
  A Fresh Paint nevű képkezelő programmal művészi szinten tudsz rajzolási, festési feladatokat elvégezni, amellett hogy rengeteg […]
 • Chasys Draw IES 4.58.022019-01-18 Chasys Draw IES 4.58.02 (0)
  A Chasys Draw IES egy univerzális, képek szerkesztéséhez megfelelő szoftver, ami számos olyan funkciót biztosít, aminek köszönhetően […]