Java Runtime Environment 9.0.4

A Java Runtime Environment egy olyan kiterjesztés, aminek köszönhetően olyan programok válnak futtathatóvá amik az adott technológiát veszik alapul. Legyen szó webes tevékenységekről, vagy akár játékokról, nélkülözhetetlen kiegészítőnek számít. Virtuális környezetként fut. Free alkalmazás.

Egyre több szoftver fejlesztő veszi alapnak a Java programnyelvet. Maga a technológia igen elterjedt, népszerű, hatalmas felhasználói táborral rendelkezik. Az ilyen jellegű környezetben fejlesztett alkalmazások, internet alapú szoftverek rendeltetésszerű használatához szükséges a Java Runtime Environment. Ingyenes.

Miután a Java Runtime Environment nevű alkalmazást letöltötted, a programot csak telepíteni kell, ezt követően minden olyan alkalmazás, játék futtathatóvá válik, amik ezt igénylik.

Számos szoftverfejlesztő amik Java alapon futnak, automatikusan egy értesítő üzenetet jelenítenek meg arról hogy be kell szerezni a legújabb változatát, de szerencsére olyan alkalmazások is elérhetőek, amik ezt segítenek közvetlenül letölteni.

A telepítése és az indítása után gyakorlatilag nincs is mást tenni mint kihasználni a platform által biztosított előnyöket. Szinte bármilyen szoftver futtathatóvá válik, a Java Runtime Environment megoldásának köszönhetően.

Java Runtime Environment elérhető változatok:

A kiterjesztés, vagyis a Java Runtime Environment 32, illetve 64 bites rendszerekre egyaránt elérhető, teljes támogatottság mellett futtatható Windows 10 operációs rendszeren, beszerezhető Linux-ra, illetve Mac rendszerekre is.

Az elérhető változat egyben tartalmazza azokat a kiegészítőket amik hagyományos alkalmazásokhoz, vagy akár böngészők speciális programkód nyelven íródott tartalmak futtatásához szükséges, virtuális környezetet igényelnek. Ezeket önállóan tudja futtatni a szükséges pillanatban.

Java Runtime Environment felhasználási területe:

A Java Runtime Environment felhasználási területe igen tág, számos Online játék megfelelő futtatásához igen fontos, vannak olyan csevegő alkalmazások ahol néhány speciális funkció csak akkor vehető igénybe ha a kiegészítő jelen van a számítógépen, Nem is beszélve a 3D alapú grafikai eszközökről.

Ha szükséges a Java Runtime Environment beállításainál megadható, hogy milyen időközönként keressen frissítéseket, definiálható, hogy adott feladatoknál miként fusson, természetesen ezeket az opciókat csak egyéni igények esetén érdemes módosítani.

Közel hasonló futtatókörnyezetet a Microsoft Silverlight biztosít, igaz teljesen más technológián alapul.

A Java Runtime Environment minden olyan alkalmazás számára fontos lehet amit Java környezetben fejlesztettek ki. Alapvető konfigurálást igényel csupán. Számos platformra elérhető. Teljesen ingyenes.

Java Runtime Environment

Java Runtime Environment Összefoglaló:

 • Java környezetet igénylő alkalmazások futtatásához
 • nem fontos konfigurálni
 • Több platformra is elérhető
 • Játékokhoz, szoftverekhez
 • 32, illetve 64 bites változatban is elérhető
 • Angol nyelv
 • Teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
Java Runtime Environment
Platform
Windows 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • VirtualBox 6.1.162020-10-20 VirtualBox 6.1.16 (0)
  A VirtualBox segítségével könnyedén tudsz egyszerre több operációs rendszert futtatni. Az alábbi Free alkalmazás különlegessége hogy […]
 • Virtualbox Portable 4.3.62014-02-26 Virtualbox Portable 4.3.6 (0)
  Egyszerre több Windowst tudsz futtatni egy rendszer alatt ami tesztelés céljából, vagy akár munkák esetén lehet hasznos. A Virtualbox […]
 • MultiText Editor 3.22018-10-02 MultiText Editor 3.2 (0)
  A MultiText Editor egy nyílt forráskódú, java alapon futó szövegszerkesztő alkalmazás, amivel kiváló eszközkészlet biztosítása […]
 • Registry Finder 2.52.0.02021-10-24 Registry Finder 2.52.0.0 (0)
  A Registry Finder egy kifejezetten egyszerűen használható registry kereső program, ami opcionálisan azok szerkesztésében is tud […]
 • Kodi 19.32021-10-24 Kodi 19.3 (1)
  A Kodi egy komplex multimédiás központ, amivel a lehető legrugalmasabban lehet audió, videó, továbbá fotó jellegű tartalmakat […]