Gimp 2.10.24

 A Gimp egy professzionális felhasználhatósági lehetőséget biztosító képszerkesztő alkalmazás ami egyetlen felületen szinte az összes lehetséges, manipulációs eljárást felsorakoztatja ami egy haladó felhasználó számára is bőséges lehet. PNG, JPG, XBM, XPM, PSD, PSP, FLI GIF, PDF formátumokhoz. Magyar nyelvű.

  A szerkesztőt multi platformitás jellemzi hisz nem csak Windows rendszereken állja meg a helyét hanem akár Linux operációs rendszerekre is készült kompatibilis változat. Akik arra tartanak igényt hordozható avagy portable verzióban is letölthetik a Gimp-et.

A Gimp letöltése, illetve a telepítése során lehetőség van arra hogy az általa ismert fájlkiterjesztéseket hozzárendeljük aminek akkor vesszük hasznát ha napi szinten vele szeretnénk dolgozni. Korábban az alkalmazásról itt írtunk.

 Tekinthetünk úgy is rá a Gimp megoldására mint a Photoshop ingyenes alternatívájára. Természetesen a két terméket nem lehet egy lapon említeni mindkettő esetében eltérő előnyös funkciók fedezhetőek fel. Használata azok számára nem jelenthet gondot akik már korábban is futtatták valamelyik elődjét, akik elsőként vetik magukat az ismerkedés talajára némi időre lesz szükség a teljes felfedezésére, mivel rengeteg funkciót zsúfoltak bele. Természetesen annyira nehéz helyzetben nem leszünk hisz Magyar nyelvi támogatást is kapott, rengeteg dokumentáció és leírás született hozzá napjainkig. Kiadási megjegyzések. Rengeteg formátumot ismer és természetesen kezel, de ha mégsem találnánk egy számunkra feltétlenül fontos funkció megfelelőjét, még mindig ott van a Pluginok által biztosított lehetőségek, amiből szintén bőséges felhozatalt kapunk. A Gimp az egyik legnépszerűbb képszerkesztő amit jelenleg le lehet tölteni, előny hogy teljesen ingyenes.

Maga a rajzolás mint munkafolyamat már alapértelmezett az esetében éppúgy mint az effektusok illetve filterek, kötegelt feldolgozás biztosítása. Az összes fontosabb szolgáltatását itt tudod áttekinteni.

Nem maradt ki belőle a vektorok, rétegkezelések alternatívájára. A formátumokat tekintve támogatja a PNG, JPG, XBM, XPM, PSD, PSP, FLI GIF, PDF és még számos népszerű alkalmazás által kezelt fájlkiterjesztéseket.

A Gimp egy közkedvelt, rengeteg felhasználóval rendelkező speciális szerkesztő szoftver amivel rengeteg kép módosítási feladatot el lehet végezni amivel különleges fotók hozhatóak létre. Ez a kiadás a Magyar nyelvű verziója. 

 

GIMP

Gimp Áttekintés, funkciók:

  • Széleskörű képmanipulációs eljárások támogatása

  • szűrők, effektusok megléte

  • hordozható változatban is elérhető
  • Pluginok támogatása

  • filterezési és kötegelt fotó feldolgozási lehetőségek

  • Kis erőforrás és helyigény

  • Magyar nyelv
  • Teljes verziós változat ( Freeware )
  • Hivatalos oldal: https://www.gimp.org/
Gimp Letöltés

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
Gimp
Platform
Windows 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • FreeVimager 9.9.182021-06-09 FreeVimager 9.9.18 (0)
   A FreeVimager nem csak egy szokványos képszerkesztő alkalmazás, tudásban meglepően sok mindennel meg tud minket lepni, a kötegelt […]
 • Fotor 3.8.52021-05-24 Fotor 3.8.5 (0)
  A Fotor egy profi képszerkesztő alkalmazás, ami számos különleges szolgáltatást biztosít fotóid editálásához. Az alábbi Free […]
 • Image Tuner 8.22021-03-05 Image Tuner 8.2 (0)
  Az Image Tuner egy remek ingyenesen használható Magyar nyelvi támogatást is kapott fotó editor alkalmazás ami konvertálási […]
 • XnConvert 1.90.02020-12-14 XnConvert 1.90.0 (0)
  Az XnConvert egy speciális segédalkalmazás, amivel képeket lehet konvertálni, számos népszerű formátumba. Az alábbi Free alkalmazás […]
 • XnConvert Portable 1.90.02020-12-14 XnConvert Portable 1.90.0 (2)
  Az XnConvert Portable egy közel 500 formátumot támogató fotófeldolgozó alkalmazás, ami konvertálásra és átméretezésre is alkalmas. Az […]