Forta 7.3.5

A Forta egy igen hasznos és egyben nélkülözhetetlen filmfelirat kezelő alkalmazás amivel az adott munkafolyamat a lehető legszéleskörűbben valósítható meg. Ezzel a Free alkalmazással, lehetőség van a már meglévő feliratok szerkesztésére, újak létrehozására, de a korábbi változatok közvetlen szövegfordítására is.

Nincs is annál nagyobb élmény mint egy igazi klasszikus fimet eredeti hangalámondással megtekinteni, de azért az sokszor nem árt ha tudja a film megtekintője, hogy miről is szól a videó, ekkor feliratokra lehet szükség. Ma ez már nem jelenthet problémát, hisz némi keresgéléssel hamar találhatunk eredeti, de akár Magyar feliratokat is. Ha ez mégsem így volna, és érzel magadban egy kis elszántságot, akkor akár saját magad is készíthetsz filmfeliratokat a Forta segítségével. Kategóriájában kiemelkedő szolgáltatással bír.

A Forta szerencsére teljes Magyar nyelvi támogatással bír, ami már a telepítés első pillanatában is érzékelhető. Néhány kattintás után egy barátságos, áttekinthető felület fogadja az első felhasználóit.

Némi hátrányt inkább azok a számítógép tulajdonosok érezhetnek, akik még korábban nem használtak hasonló programot, de ez természetesen nem lehet akadály, hisz némi ismerkedés után hamar kiismerhető, hogy mit is rejteget magában a Forta.

Az indítását követően a funkcióiból eredően több lehetőség között is választhatsz. Vagy megnyitsz egy már meglévő feliratot, vagy a semmiből létrehozol egy teljesen újat. Itt a fontosabb formátumokat tekintve kezeli az SRT, SUB, ASS, SSA, TXT kiterjesztéseket, vagyis elmondható, hogy az összes legnépszerűbbet ismeri.

Itt további lehetőségként említhető, hogy a Forta képes MKV fájlból is megnyitni azokat.

Sajnos a tesztjeink során kissé nehézkesen sikerül betallózni, kézi útvonalon a számára a szerkesztésre szánt feliratot, de ezt a Windows fájltársításán keresztül sikerült megoldani, így a feliratra való kattintás után azt azonnal a Forta nyitja meg.

A betöltött tartalom egy új dialógus ablakban nyílik meg ahol az egyes elemekre kattintva kézzel szerkeszthetővé válnak, némi nyelvtudás birtokában az idegen nyelvűek könnyen honosíthatóak. A további lehetőségek részét képezi néhány formázási lehetőség is ahol, sortörést, időeltolást, átfedések, hangutánzó szavak és nevek törlése, speciális karakterek eltávolítása és egyéb igen hasznos manipulációs opciók kaptak benne helyet.

Ha rendelkezel egy olyan videóval ami olyan feliratokat tartalmaz amit szerkesztenél, ebben is támogat, számos népszerű ismert videó kimenetet kezel, legyen az AVI, DAT, MKV, MP4, M2TS.

Feliratok manuális úton történő letöltésére és keresésére a Sublight megoldását javasoljuk, ami szintén számos különlegességgel szolgál.

A Forta egy Magyar nyelvi támogatással bíró Felirat készítő, szerkesztő szoftver, ami a hagyományos editálási feladatokon kívül azok testre szabásában is tud segédkezni.

Forta

Forta összefoglaló:

 • Felirat szerkesztő program
 • újak létrehozása
 • Feliratok konvertálása
 • idegen nyelvűek honosítása
 • áttekinthető felhasználói felület
 • videókból való importálás
 • Magyar nyelv
 • teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: http://sourceforge.net/u/fortaapp/profile/

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
Forta
Platform
Windows XP / 7 / 8
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • Sublight 5.4.10032017-08-21 Sublight 5.4.1003 (0)
  A Sublight egy feliratok keresésére és azok közvetlen letöltésére alkalmas remek kis szoftver. A Free alkalmazásnak köszönhetően […]
 • FileBot Portable 4.7.52016-12-08 FileBot Portable 4.7.5 (0)
  A FileBot Portable egy különleges fájlátnevető program, ami elsősorban filmek esetén, illetve a hozzájuk tartozó feliratoknál […]
 • OSDownloader 1.52017-06-04 OSDownloader 1.5 (0)
  Az OSDownloader egy nagyon egyszerűen használható letöltésvezérlő, filmfelirat program. Ezzel a Free alkalmazással Film, illetve […]
 • ccextractor 0.842016-12-17 ccextractor 0.84 (0)
  A ccextractor segítségével lehetőséged nyílik arra, hogy meglévő filmjeidből ki tudd nyerni a feliratokat. Ez a Free alkalmazás […]
 • ccextractor Portable 0.842016-12-17 ccextractor Portable 0.84 (0)
  A ccextractor Portable egy felirat kinyerő specialista program, amivel rendkívül rugalmasan, széleskörűen tudod ezeket a fájlokat […]