Egyedi billentyűkombinációk létrehozása a Picpick szoftverében

Maga a screenshot készítő szoftver már gyári beállításokkal is teljes értékűen futtatható, de néhány apró trükkel még tovább fokozható a felhasználói élmény. Egyedi billentyűkombinációkat hozhatsz létre a könnyebb használat érdekében.

Ha képlopásról, fotó szerkesztésről és megosztásról van szó egyetlen alkalmazáson belül, akkor PicPick. Népszerűségét az ingyenességnek és a széleskörűségnek köszönheti. Szinte bármilyen területről képes felvételeket készíteni, sőt még a mentés előtt azonnal szerkesztheted azt, majd pár kattintással meg is oszthatod azt a barátaiddal akár a Facebookon. A szoftver a telepítés befejeztével azonnal használatba is vehető, úgynevezett billentyűparancsok segítségével. Itt természetesen előre meghatározott gyári értékek találhatóak, amik sok felhasználó számára vagy kényelmetlen, esetleg ütközéseket produkálhat más hasonló vezérlési lehetőségeket támogató már installált programokkal. A megoldás új parancsok létrehozása:

Új egyedi billentyűkombinációk megadása:

A PicPick beállítások panelján pillanatok alatt módosíthatóak ezek az értékek, sajátot rendelhetsz hozzá. A folyamat végrehajtásához indítsd el az alkalmazást, a fő vezérlőpanelon válaszd a fájl, programbeállítások, billentyűk útvonalat. Az új ablakban megnyíló menüben áttekintheted az eredeti értékeket, itt van mód azok megváltoztatására. Külön parancsot hozhatsz létre teljes képernyős, aktív ablak, tartomány, szabadkézi mentésekhez. Természetesen érdemes arra odafigyelni, hogy ne hozz létre ütközéseket és könnyen megjegyezhető kombinációkat használj. A PicPick Magyar nyelvű installer változata az alábbi linken érhető el. Természetesen hordozható változatban is beszerezhető.

Így hozhatsz létre egyedi vezérlőparancsokat

Egyedi billentyűkombinációk alkalmazása az alábbi képlopó szoftverben.

 


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Kapcsolódó szoftverek