Clonezilla 3.0.1-8

A Clonezilla egy korszerű merevlemez kezelő szoftver amivel HDD klónozás, adat helyreállítás hajtható végre. A szoftver ISO, ZIP fájl formátumokat támogat amivel nagyon egyszerűen tudunk egy másik meghajtóra akár egy teljes operációs rendszert átmozgatni, átköltöztetni. Free alkalmazás, Bootolható adathordozóként kell elkészíteni.

Több célra is felhasználható ez a remek szoftver amivel egy sokrétű program áll rendelkezésre egyszerűbb biztonsági mentések készítéséhez, illetve meghajtók klónozásához. A Clonezilla indító lemezek létrehozásához megfelelő funkcionális támogatottsággal rendelkezik.

A Clonezilla letöltése után teljesen másképp kell használni mint a hasonló szoftvereket mivel azt Bootolható adathordozóra kell felmásolni a megfelelő módszerrel, hogy arról tudjon elindulni a számítógép.

Támogatott fájlrendszerek: ext2, ext3, ext4, xfs, jfs, f2fs, nilfs, reiserfs, reiser4

Clonezilla Live Rendszerkövetelmény:

32, 64 Bites processzor

196 MB memória

CD/DVD vagy USB adathordozó

A Clonezilla több feladatra is felhasználható, ilyen a biztonsági mentések készítése, adatok helyreállítása egy hibás rendszerről, vagy egy teljes Windows, meghajtó költöztetés egy nagyobb tárolóegységre. Minden esetben azt egy Bootolható adathordozóról kell elvégezni, így több lehetőséghez férhetünk hozzá, illetve minimalizálható az adatvesztés.

A szoftver bootolhatóvá tételéhez, a Clonezilla néhány segédalkalmazás használatát teszi szükségessé, azokból rengeteg rendelkezésre áll, ilyen a Rufus, amiből telepítést nem igénylő kiadás is beszerezhető. Továbbá egy megfelelő mérettel biztosított tárolóegység is kellhet ami a fájlokhoz tárolásához kell, ha ki szeretnénk írni a CDburnerXP választható ki a feladatra.

A megoldásnak köszönhetően a lehető legegyszerűbben lehet az említett munkafolyamatot elvégezni, így az egyik leginkább megfelelő alkalmazás. Lemezeket klónozni a Macrium Reflect Free nevű alkalmazás képes még.

A Clonezilla egy ingyenesen használható akár meghajtók klónozására használható program amivel biztonsági mentéseket, illetve másolási feladatokat lehet elvégezni. A szoftver Bootolható adathordozóról fut, így csak haladó ismeretekkel rendelkező felhasználók tudják teljes mértékben kihasználni azokat a funkciókat amire létre lett hozva. Szükség lesz még néhány olyan szoftverre amivel létrehozható a használatához szükséges lemezkép eszköz. Rengeteg felhasználóval rendelkezik a program.

Clonezilla

Clonezilla Összefoglaló:

 • Biztonsági mentések készítéséhez
 • Meghajtók klónozásához
 • Boot lemezkép formájában használható
 • haladó ismeretekkel rendelkezőknek
 • ISO, illetve ZIP fájlként szerezhető be
 • több hasznos adat helyreállítási funkció
 • Angol nyelv
 • Teljes verziós kiadás ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: https://clonezilla.org/


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
Clonezilla
Platform
Windows
Teljes ár
HUF 0
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • Easy Backup 2022.9.82022-06-24 Easy Backup 2022.9.8 (0)
  Az Easy Backup egy profi biztonsági mentés készítő szoftver amivel a pótolhatatlan tartalmakról lehet létrehozni amik akár […]
 • Hasleo Disk Clone 2.8.22022-05-04 Hasleo Disk Clone 2.8.2 (0)
  A Hasleo Disk Clone egy FAT12, FAT16, FAT32, NTFS fájlrendszerekhez is használható HDD migráló. A Free alkalmazás egy merevlemez, egy […]
 • Lazesoft Disk Image & Clone Home 4.5.1.12022-01-27 Lazesoft Disk Image & Clone Home 4.5.1.1 (0)
  A Lazesoft Disk Image & Clone Home egy modern biztonsági mentés készítő program ami partíció klónozáshoz is használható. A Free […]
 • CloneApp 2.15.6062020-10-25 CloneApp 2.15.606 (0)
  A CloneApp egy minimalista de mégis sokoldalú biztonsági mentések készítésére hivatott szoftver, amivel egyéni igények szerint lehet […]
 • WinPE for Windows 10-8 2019.07.022019-07-13 WinPE for Windows 10-8 2019.07.02 (0)
  A WinPE for Windows 10 egy diagnosztikai feladatokra kitalált Windows 10 alapon használható adat helyreállító lemez ami rengeteg […]