Blog

Biztonsági mentésekhez, illetve meghajtók klónozására is használható a Clonezilla rendszereszköze

Multifunkciós, korszerű rendszereszköz Windowsra ami inkább meghajtók klónozására, másolására hoztak létre. A szoftver a Clonezilla, amivel akár teljes biztonsági mentések is készíthetőek. Természetesen ingyenes, Bootolható adathordozókra lehet létrehozni. Több fájlrendszer formátum is választható az adott feladathoz.

Ha nagyobb adathordozóra szeretnéd másolni az alapértelmezésként használt HDD-n található fájlokat akkor ez a program lesz szükséges hozzá, amit csak abban az esetben tudsz használni ha megfelelő ismeretek birtokában vagy mivel a haladó ismeretekkel rendelkező Windows tulajdonosokat célozza meg. A Clonezilla a cserélhető adathordozóra, CD/DVD lemezre, USB eszközre Bootolható formában való másolása után használható. HDD másolási feladatokra.

Adat helyreállítás Bootolható adathordozóról

Az indítását követően kehet kiválasztani azokat a funkciókat amiket támogat, tartalmaz. A teljes meghajtók másolását is támogató alkalmazással biztonsági mentést lehet készíteni egy esetleges váratlan szituációra, azt vissza is állíthatjuk ha az operációs rendszer nem töltődik be, valamilyen probléma folytán, azt nem lehet sehogy elhárítani.

Bootolható adathordozókhoz plusz szoftverre lesz szükség, a lemezképet ISO, illetve ZIP fájl formátumban szerezhetjük be, így a kiválasztott segédszoftvernek azt is támogatnia kell. Az ingyenes Clonezilla kötelező kellék adott esetekben.

Clonezilla – korszerű biztonsági mentés, helyreállító tools


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
Biztonsági mentésekhez, illetve meghajtók klónozására is használható a Clonezilla rendszereszköze
Szerző
Leírás
Clonezilla: Biztonsági mentések készítésére is felhasználható Botolható lemezkép

Kapcsolódó szoftverek

Szólj hozzá