Alcohol 120%: Virtuális meghajtók készítése

Virtuális meghajtók létrehozására is alkalmas, igen széleskörű szoftver az Alcohol 120%, ami opcionálisan CD/DVD lemezek írására is felhasználható. Ha egy programot, vagy játékot az alábbi környezetben szeretnél futtatni, őt is bevetheted erre.

Vannak lemezkép fájlok, amiket kizárólag CD/DVD meghajtóról lehet teljes értékűen futtatni, kezelni. Ennek sokszor fizikai korlátai vannak, ha a számítógép nem rendelkezik ilyen jellegű hardvereszközzel.

Természetesen ez szoftveren is megkerülhető probléma, úgynevezett virtuális meghajtók emulálásával. Talán az egyik legnépszerűbb alkalmazás erre az Alcohol 120% ami funkcionálisan ettől jóval több lehetőséget nyújt.

Ha csak kizárólag ezt a funkcióját szeretnéd használni, akkor a következő módon kell hogy eljárj.

Indítsd el az Alcohol 120% nevű szoftvert, majd a kezelőfelületén válaszd a virtuális meghajtó opciót. Itt további beállítások is elérhetővé válnak, egyszerre több is létrehozható, illetve egyedi azonosítóval láthatod el azokat. A meghajtó paramétereknél külön megadható neki a régiókód, ez inkább akkor lehet hasznos ha olyan tartalmat is szeretnél vele futtatni, ami eddig ennek okán nem volt lehetséges. A saját betűjellel való ellátás pedig a beazonosításban segít.

A keretprogram kiterjesztésnél, az Alcohol 120% számára azt határozhatod meg hogy milyen képfájl típust támogasson alapértelmezetten. Ha rengeteg eltérő típussal dolgozol egy adott időben érdemes az egészet kijelölni. Az emulált környezetet gyorsan létrehozza az előre megadott paraméterek szerint. A későbbiekben a saját gépen belül már hozzá tudsz adni lemezképeket manuálisan is.

Természetesen a Alcohol 120% ettől jóval többet tud, megfelelő lemez másolásra, lemezképek összeállítására, de általános írási műveletekre is.

Az ingyenesen futtatható változata értesítőüzenetet jelenít meg a futtatásakor, továbbá időkorlátosan vehető igénybe.

alcohol 120 virtualis meghajtok keszitese-140128

Így hozz létre virtuális meghajtókat az Alcohol 120% segítségével


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
Alcohol 120%: Virtuális meghajtók készítése
Szerző
Leírás
Virtuális meghajtók létrehozására is alkalmas, igen széleskörű szoftver az Alcohol 120%, ami opcionálisan CD/DVD lemezek írására is felhasználható. Ha egy programot, vagy játékot az alábbi környezetben szeretnél futtatni, őt is bevetheted erre.

Kapcsolódó szoftverek

 • CloneBuddy: DVD lemezek rippelése néhány lépésben2015-05-23 CloneBuddy: DVD lemezek rippelése néhány lépésben (0)
  Ha rendelkezel egy műsoros DVD lemezzel, aminek a tartalmát a számítógéped merevlemezére szeretnél rippelni, akkor a CloneBuddy […]
 • Astroburn Pro: DVD lemezek másolása2015-05-20 Astroburn Pro: DVD lemezek másolása (0)
  Az alábbi remek írószoftver, az Astroburn Pro többek között DVD lemez másolási feladatokat is ellát. Ha egy meglévő műsoros Blu-ray […]
 • Alcohol 120% 2.0.3.102212018-02-26 Alcohol 120% 2.0.3.10221 (0)
  Az Alcohol 120% segítségével virtuális CD/DVD meghajtókat tudunk emulálni, továbbá lemez írási munkafolyamatokat is rábízhatunk. […]
 • Proxy Mask használata2014-12-16 Proxy Mask használata (0)
  Biztonságosabban böngészhetsz, vagy hozzáférhetsz olyan oldalakhoz is ami eddig nem volt megvalósítható a Proxy Mask használata […]
 • Már valós időben is monitoroz a CCleaner ingyenes változata2014-10-01 Már valós időben is monitoroz a CCleaner ingyenes változata (0)
  Új szolgáltatással bővült a népszerű rendszerpucoló szoftver, mostantól értesíti a felhasználót ha beavatkozásra van szükség. Sőt, […]