Képkezelők

Xlideit 1.0.18124

A Xlideit egy különleges képkezelő alkalmazás, amivel a szóban forgó tartalmakat nem csak megtekintésére lehet felhasználni, hanem azokat szerkeszteni is lehet. Ezt a Free alkalmazást nem kell telepíteni, hordozható változat. Beépített videólejátszót is tartalmaz. Képkonvertálásra és vágásra is alkalmas. Képnézegetőként remekül megállja a helyét.

Ha egy egyszerű, kis erőforrás mellett futó képnézegető alkalmazást keresel, ami alapvető szerkesztési feladatokat is ellát, akkor mindenképp érdemes kipróbálni a Xlideit megoldását, ami nem csak képekhez használható.

Az alkalmazás különlegessége, hogy igen kis mérettel rendelkezik, ráadásul a telepítésével sem kell bajlódni, hisz hordozható szoftver. A használatba vételéhez a lementett tömörített mappa tartalmát kell kicsomagolni, majd elindítani a programot. Az első futtatásakor a Xlideit képes felkutatni és automatikusan megnyitni azokat a fájlkiterjesztéseket, amik támogatottak az esetében.

Képek esetén kezeli a JPEG, PNG, BMP, TIFF, GIF, TGA, PSD, ICO fájlokat, videóknál pedig MP4, AVI, WMV, audióknál MP3, MP2, WMA, WAV, dokumentumoknál: PDF, HTM, MHT, RTF kiterjesztéseket.

Maga a program igen hasznos tud lenni, mivel mindamellett hogy rengeteg kiterjesztést tud kezelni, néhány alapvető módosítását is lehetővé teszi.

Képek esetén az vágható, vagy konvertálható, természetesen a nézegető funkció az alap az esetében.

Videók, továbbá audió tartalmak esetén azokat le tudja játszani, itt igaz túl sok opciót nem biztosít, az alap lehetőségekre összpontosít. A Xlideit beállításainál megadható neki hogy az általa támogatott fájlkiterjesztéseket alapértelmezés szerint vele lehessen megnyitni, így kényelmesebben futtatható. Természetesen ez akkor lehet hasznos ha más hasonló jellegű szoftvert nem futtatunk. A konfigurációs panelon alapvetően három menüpontot biztosít, az elsőn a képnézegető funkciót lehet testre szabni, a második a képek kezelésének jellemzőinek a megadását szolgálja míg a harmadik a fájltársítások megváltoztatására szolgál.

Szintén képek megtekintésére alkalmas szoftver az XnView igaz ő funkcionálisan több lehetőséggel van ellátva, de csak ezen a területen használható. Az Alternate Pic View már fejlett képszerkesztőként is megállja a helyét, ráadásul ingyenesen áll rendelkezésre.

A Xlideit alkalmas, hogy képeidet, videóidat, audió tartalmaidat tudd megnyitni, fotóknál alapvető szerkesztőt is kapsz, akár konvertálásra is felhasználható.

Xlideit

Xlideit összefoglaló:

 • Képnézegető alkalmazás
 • alapvető szerkesztési feladatokhoz
 • képkonvertáló
 • videó/audió lejátszó
 • nem kell telepíteni
 • fájltársítási beállítások testre szabásának a lehetősége
 • Angol nyelv
 • teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: http://sourceforge.net/projects/xlideit/

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
4
Teljes név
Xlideit
Platform
Windows XP / 7 / 8 / 10
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • HoneyView 5.53.62732024-06-21 HoneyView 5.53.6273 (0)
  A HoneyView egy általános feladatokat megvalósító képnézegető szoftver, ami alapvető képszerkesztési feladatokat is támogat. Ez a […]
 • HoneyView Portable 5.5.3.62732024-06-21 HoneyView Portable 5.5.3.6273 (0)
  A HoneyView Portable egy rendkívül hasznos képnézegető és alapvető szerkesztési opciókat tartalmazó program. Ennek a Free […]
 • Faststone Image Viewer portable 7.82023-09-29 Faststone Image Viewer portable 7.8 (0)
  A Faststone Image Viewer portable Képszerkesztőt, nézegetőt, átméretezési, illetve konvertálási opciókat biztosító ingyenes, […]
 • XnView Full 2.49.42020-10-15 XnView Full 2.49.4 (0)
  Az XnView Full nevű program segítségével rugalmas formában tekintheted meg a számítógépeden tárolt fotókat, ha szükséges, azon […]
 • Image Racer 3.02017-05-07 Image Racer 3.0 (0)
  Az Image Racer egy igen modern, hatékony képnézegető program amit szükség esetén fotók szerkesztésére is fel lehet használni, […]

Szólj hozzá