Operációs rendszer

Ubuntu 14.04.1

Az Ubuntu egy ingyenesen használható remek, tekintélyes tudással biztosított Linux operációs rendszer. Elsősorban azok számára javasolt akik nem szeretnének vagyonokat kiadni azért hogy dolgozhassanak. Igen kis erőforrással bír így ideális régebbi számítógépekre is. Tudását Free alkalmazások egész sorával lehet gazdagítani. Használj Linuxot!

Egy számítógép önmagában mit sem ér ha nincs meg a megfelelő szoftveres környezet, megbízható operációs rendszer. Ezeket tekintve két fő csoportot tudunk megkülönböztetni, a fizetős és ingyenes megoldásokat. A Fizetős kategóriát tekintve kétségtelenül a Windows rendszer kerülhet szóba, ami jelenleg a használói tábort tekintve túlsúlyban van. Ha az ingyenes megoldásokat tekintjük akkor beszélünk a Linux disztribúciókról.

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb tagja az Ubuntu, ami önmagában foglal minden olyan lehetőséget, ami otthoni felhasználás esetén igénynek számít, természetesen üzleti feladatokra, munkákra is megfelelő.

Az Ubuntu igen nagy támogatottságot élvez, rendszeresen kap frissítéseket, közel fél évente adnak ki új változatokat, ami számos újdonságot hoz a felhasználói táborának. Számos már a Windows alatt megszokott szoftver megfelelője elérhető rá, amiből mégsem lenne arra számos alternatíva tölthető le.

Az Ubuntu egyik legnagyobb előnye a Windows-hoz képest az a biztonság, mivel sokkal kevesebb kártevő készül erre a platformra.

Az alapcsomag már alapértelmezetten tartalmaz böngészőt, levelező kliens programot, de szövegszerkesztőt is azoknak akik erre tartanak igényt. Természetesen a szórakozás sem szorul a háttérbe mivel a videók lejátszásához integrált médialejátszót is szolgáltat, illetve nem is beszélve a játékokról.

A letölthető Ubuntu ISO csomagot bootolható formában kell egy megfelelő eszközre másolni, ehhez felhasználhatod a SARDU megoldását, vagy a LinuxLive USB Creator-t ami segít ennek létrehozásában. Összességében nézve az Ubuntu egy ingyenes és sokrétűen használható Linux operációs rendszer ami otthoni, illetve üzleti célokra is felhasználható. Mindenképp érdemes kipróbálni, főleg azoknak akik most szeretnék lecserélni az XP-t. 

Ubuntu

Ubuntu összefoglaló:

 • Linux operációs rendszer
 • számos előre telepített alkalmazás
 • testre szabható megjelenés
 • biztonságos használat
 • modern megjelenés
 • rendszeres frissítések, nagy támogatottság
 • Magyar nyelv
 • teljes verziós változat ( Freeware )

letoltes32bitletoltes64bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
ubuntu-desktop.iso
Platform
Linux
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • RegCool 2.0002024-04-13 RegCool 2.000 (0)
  A RegCool nevű szoftverrel megtekintheted a regisztrációs adatbázisodat, illetve módodban áll az ott található értékeket […]
 • Microsoft Edge 123.0.2420.972024-04-13 Microsoft Edge 123.0.2420.97 (0)
  A Microsoft Edge egy biztonságos, remek funkciókkal rendelkező böngésző, különálló programként szerezhető be. A böngészőről több […]
 • Youtube Download Manager 1.0.0.152024-04-13 Youtube Download Manager 1.0.0.15 (0)
  A Youtube Download Manager felhasználói igényeknek megfelelő eljárással tud Stream YouTube Videókat letölteni MP4 Kodek formátumban. […]
 • Foobar2000 2.1.42024-04-13 Foobar2000 2.1.4 (0)
  A Foobar2000 egy zenelejátszó program, ami támogatja, hogy lejátszólistákat vegyünk igénybe. Rengeteg különleges funkciót biztosít, […]
 • Subtitle Edit 4.0.52024-04-13 Subtitle Edit 4.0.5 (0)
  A Subtitle Edit egy professzionális filmfelirat program, amivel, rengeteg különleges funkciót hajthatsz végre. A program támogatja, […]

Szólj hozzá