Google Chrome gyorsítása

A legnépszerűbb böngészőmotor ami maximálisan kiszolgálja a felhasználók igényeit, rengeteg kiegészítőt támogat. Ha idővel lassulna, néhány apró trükkel javíthatsz annak teljesítményén. A Google Chrome gyorsítása.

Maga a böngészőmotor a használatba vételének első pillanatától igen gyorsan tudja megjeleníteni a weboldalakat, de ahogy telik az idő, egyre jobban belakjuk ez a tény meglepő fordulatot vesz. Lassulások, lefagyások, nem válaszol ez mind annak a jele, hogy nem fordítasz elég figyelmet a Google Chrome-ra. Van néhány tipp amivel ezen változtatni tudsz.

Gyorsítótárazás kezelése:

A Google Chrome gyorsítótára elsősorban azt hivatott segíteni, hogy az előzőleg meglátogatott oldalak azon részét, (média elemek, ismétlődő nem változó tartalmak…) amit már egyszer betöltött azt már a gyorsítótárból fogja elérni, csak a változott elemeke kerülnek újra letöltésre, így kevesebb adatforgalmat produkál. Illetve gyorsabban fog az végrehajtódni. Ha viszont ennek mérete elér egy szintet az ellenkező hatást lehet tapasztalni. Időnként nem árt azokat kiüríteni. Erre használhatod a CCleaner nevű alkalmazást, ami nem csak a Chrome után tud takarítani, hanem a Windows által visszahagyott szemetet is figyelembe veszi.

Pluginok:

Ki ne telepítene hozzá további kiegészítőket, hogy az még hatékonyabb és széleskörűbb legyen. Ezzel nincs is gond, hisz arra vannak, de az egyetlen gond, hogy ha ezekből túl sok van és fut aktívan a lassulások valódi forrásának számítanak. A Google Chrome gyorsításához ezeket az elemeket felül kell, hogy bíráld és a fölöslegeseket el kell, hogy távolítsd.

Újratelepítés, vagy gyári állapot

Ennek kérdése attól függ, hogy a böngésző hibát hibára halmozva fut e, ha ennek ténye áll fenn és a gyári értékekre való térés nem vezet eredményre, javasolt annak újratelepítése, az eltávolítása után javasolt egy alapos nagytakarítást végezni a gépen majd csak ezután telepítsd újra. A gyári állapot eléréséhez a következőket kell tenned: Kattints a beállítások menüpontra, majd keresd meg a speciális beállítások megjelenítését, majd ezen belül a beállítások visszaállítása opciót.

A rövid leírásból hamar világossá válhat, hogy a Google Chrome gyorsítása nem is egy bonyolult feladat.

Pár egyszerű lépéssel régi formájában tündökölhet a kedvenc böngésződ:

Pár egyszerű lépéssel régi formájában tündökölhet a kedvenc böngésződ: Google Chrome gyorsítása

 


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Kapcsolódó szoftverek