CCleaner teszt

Felhasználóbarát megközelítésből teheted gyorsabbá és biztonságosabbá a számítógépedet a CCleanernek köszönhetően. Teszteltük, mik az előnyei és a hátrányai. Valóban érdemes használni?

Annak kérdése nem tekinthető vita tárgyának, hogy a számítógépet néha nem árt karban tartani. Akik ezt nem teszik meg bizony komoly teljesítménybeli romlást fognak tapasztalni. Van egy remek ingyenesen is használható megoldás a CCleaner nevű rendszer optimalizáló személyében, ami egy felületen foglalja össze a legkérdésesebb területeket amik a teljesítményt és a biztonságot jelenti.

Tisztító funkció teszt:

Mivel elsősorban tisztítási feladatokat szolgál, mindenképp érdemes ezzel a területtel kezdeni. Ki tudja takarítani a böngésző előzményeit, a regisztrációs adatbázist, a böngészők által mentett jelszavakat, továbbá a lomtárat is ami ha nem volt ürítve régen nagy, fölösleges helyet tud elvenni a szabad tárkapacitásból. Szerencsére a CCleaner itt nem önhatalmúlag dönt, hisz kézzel is megadható neki hogy mit vegyen figyelembe és mit hagyjon ki.

Eszközök:

Az eszközök menüpont alatt kezdeményezni tudod a régi, nem használt programok eltávolítását, át tudod azokat a szolgáltatásokat nézni, amik egyszerre indulnak el a Windows-al. A fájlmásolat keresőjével egy kattintással kereshetőek meg továbbá törölhetőek azok a fájlok amik az évek során többszörös formában lettek jelen a gépen.

Áttekinthetőek a rendszer visszaállítási pontok, a régiek eltávolíthatóak.

A meghajtó tisztítójával biztonságosan akár többszörös törlési módszerrel tudod az üres rendelkezésre álló helyet felszabadítani, ami biztonsági megközelítésből igen hasznosnak tekinthető. A CCleaner ezen funkciójának köszönhetően a kukából is korábban eltávolított elemeket semmilyen módszerrel nem lehet majd visszaállítani.

Felügyelet:

A tavalyi év egyik újításának tekinthető, az úgynevezett felügyeleti szolgáltatások, ami röviden annyit takar, hogy képes automatikusan értesíteni a felhasználót, ha túl sok fölösleges fájl található a számítógépen, ami helyet és erőforrást pazarol.

Előnyök:

A CCleaner előnyeként hozható fel a kifejezetten felhasználóbarát felépítés és funkcionalitás. Gyári beállítások mellett akár egy kattintással is javítani lehet a PC teljesítményén. Magyar nyelv, ingyenesen is használható kiadás és mobil support.

Hátrány:

Képességekben inkább a karbantartást tartja szem előtt a CCleaner, a nagyobb ingyenes márkanevekkel ellentétben nem szolgáltat egyéb komolyabb rendszer konfigurálót, esetleg testre szabást biztosító toolst. Ezek talán nem is annyira fontosak.

Legyen az kezdő, vagy kevés szabadidővel rendelkező számítógép tulajdonos, a CCleaner mindenki számára optimális környezetet biztosít a jobb tisztább, biztonságosabb Windows környezet eléréséhez.

CCleaner teszt-3421

Felhasználóbarát megközelítésből teheted gyorsabbá és biztonságosabbá a számítógépedet a CCleanernek köszönhetően. Teszteltük…


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összesítés
Tesztelő
SzoftHub
Tesztelés dátuma
Tesztelt szoftver
CCleaner
szerző értékelése
4

Kapcsolódó szoftverek