AZip 2.4.1

Az AZip egy kis méretű, telepítést nem igénylő tömörített fájlok kezelésére alkalmas program, amivel néhány lépésben tudsz létrehozni új tömörített fájlokat, vagy a meglévőket tudod kicsomagolni. Amellett hogy nem kell telepíteni, könnyen használható is egyben. Vele a szóban forgó fájlkiterjesztést titkosítani is lehet. Free alkalmazás. ZIP, JAR támogatás.

Ha tömöríted a nagyobb méretű fájlokat, azokat sokkal egyszerűbben tudod kezelni, az azok megosztása is rugalmasabbá válik. Erre viszont mindenképp egy külön alkalmazásra lesz szükség. Maga az operációs rendszer is támogat néhány formátumot, de ha ettől sokkal több lehetőségre van szükséged, akkor kipróbálhatod az AZip megoldását. A program különlegessége, hogy nem kell az időt vesztetni a telepítésével, szinte pillanatok alatt használható állapotba kerül, ezáltal több gépen is futtathatod egy cserélhető adathordozóról.

Az AZip letöltése után egyszerűen azt elindítod, máris megnyithatóvá válnak a gépeden tárolt ilyen jellegű tartalmak.

Természetesen nem csak a korábban letöltött vagy készített fájlokat tudja adminisztrálni, hanem akár újakat is létrehozhatsz, amihez csak néhány lépést kell hogy kövess. Az extra opciói közzé tartozik még hogy az archívumokat lehet tesztelni, amik letöltött fájlok esetén lehet elengedhetetlen, ezáltal leellenőrizhető, hogy az nem sérült.

ZIP, illetve RAR tartalmak kicsomagolásához futtatható az AZip

Új tömörített fájloknál azokat titkosíthatóvá válnak, így ahhoz csak te férhetsz hozzá. A megnyitandó elemeket betallózhatod, vagy egyszerűen a felületére is lehet húzni.

A program némi hátrányának tekinthető, hogy viszonylag kevés formátumot támogat, kizárólag ZIP, illetve JAR kiterjesztéseket lehet rábízni. A kezelőfelülete néhány fontosabb, elengedhetetlen beállítást biztosít csak. Tud egyszerre több fájlt is kezelni, így kötegelten is használható. Ezzel rengeteg időt lehet megspórolni.

Előnynek tekinthető, hogy nem kell telepíteni, illetve hogy teljesen ingyenes.

Alternatívájaként választhatod még a Bandizip, vagy a PeaZip nevű programot. Ők már sokkal több funkciót biztosítanak. Természetesen ők is teljesen ingyenesen állnak rendelkezésre.

Az AZip egy telepítés nélkül használható tömörített fájlok kezelésére alkalmas program, amivel a szóban forgó fájlokat tesztelni is lehet. Titkosítási opciókat is szolgáltat. Ingyenesen használható.

AZip

AZip Összefoglaló:

 • Fájlok tömörítéséhez és az azok kicsomagolásához
 • ZIP, JAR támogatás
 • titkosítási opciók
 • nem kell telepíteni
 • egyszerű használat
 • fogd és vidd támogatás
 • archívumok teszteléséhez
 • Angol nyelv
 • Teljes verziós változat ( Freeware )
 • Hivatalos oldal: https://azip.sourceforge.net/

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
AZip
Platform
Windows XP / 7 / 8
Teljes ár
0 HUF Freeware
URL

Kapcsolódó szoftverek

 • ExtractNow 4.8.2.02014-07-31 ExtractNow 4.8.2.0 (0)
   Az ExtractNow tömörített fájlok kicsomagolására ideális Free alkalmazás, Magyar nyelven használható segédszoftver. Mivel […]
 • Bandizip 7.20.449952021-10-06 Bandizip 7.20.44995 (0)
  A Bandizip egy remek, könnyen munkára fogható fájlkicsomagoló alkalmazás ami Magyar nyelven is használható, kis erőforrás igény […]
 • Bandizip Portable 7.20.449952021-10-06 Bandizip Portable 7.20.44995 (0)
   A Bandizip Portable egy magyar nyelvi támogatással bíró ingyenes fájlkicsomagoló alkalmazás hordozható változatban. Minden fontosabb […]
 • PeaZip Portable 8.2.02021-09-12 PeaZip Portable 8.2.0 (0)
  A PeaZip Portable egy profi, ingyenes és Magyar nyelven is használható program ami számos fájlkezelési területen felhasználható. Ez a […]
 • PKZIP 14.402019-12-27 PKZIP 14.40 (0)
  A PKZIP egy megbízható, nagy teljesítménnyel rendelkező igen gyors, profi fájlok kicsomagolására, illetve archívumok létrehozására […]