PDF megnyitása Google Chrome-ban

Ma már nem kell külön alkalmazást telepítened azért, hogy PDF dokumentumokat meg tudj tekinteni, ezt már magával a böngészővel is megteheted, főleg ha Chrome-ot használsz.

Mivel egyre több hasznos és nélkülözhetetlen információt meg lehet találni, PDF dokumentum formájában, sőt a Google találati listáján is sokszor szereplenek mint eredmények, adott keresések során, van olyan hogy azt nem szeretnénk letölteni, hanem csak bele szeretnénk abba pillantani, hogy valóban mit is tartalmaz. A Google Chrome egyik igen hasznos szolgáltatása, hogy külső alkalmazás, vagy plugin megléte nélkül is meg tudja azt nyitni. Ha ez mégsem így volna néhány alapvető módosítást kell, hogy eszközölj azon.

Ehhez a Google Chrome címsorába be kell gépelned az „chrome://plugins/” ahol néhány olyan speciális beállításhoz férsz hozzá, ami alapesetben rejtettek. Itt keresd ki a Chrome PDF Viewer menüpontot és engedélyezd ha tiltva volna. Ha rendszeresen igénybe vennéd ezt az igen hasznos képességét akkor a mellette található „Mindig engedélyezve” részt pipáld ki. Az így megnyitott PDF-ek nem csak hogy olvashatóvá válnak, hanem azokat közvetlenül a számítógépre lehet menteni, teljes képernyős módba futtatható, vagy nyomtatható.

Maga a Google Chrome egy igazán sokoldalú böngészőmotor, ami ma már funkcionálisan jelentősen túlmutat a weboldalak megtekintésén.

PDF megnyitása böngészőn keresztül

PDF megnyitása Google Chrome-ban


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Kapcsolódó szoftverek