Blog

ClamAV: Parancssoros víruskereső

Ingyenes, megbízható, igen pontos eredményeket nyújtó víruskereső, eltávolító alkalmazás a ClamAV, amivel minden kártékony program felkutatható. A szoftver nem igényel konfigurálást, így megfelelő ismeretek birtokában igen hasznos lehet.

A víruskereső alkalmazás funkcionálisan, illetve kinézetben némileg eltér a hasonló szoftverektől, viszont van egy érv ami mellette szól. Ez az igen magas felismerési arány a kártevők, vírusok hatékony detektálása, illetve az azok eltávolítása. A ClamAV másik érdekessége, hogy nem rendelkezik hagyományos grafikus felülettel, helyette parancssorból lehet elindítani a keresést. Megtalál minden Trójai, Malware fertőzést amik a merevlemezen, vagy a rendszerleíró kéretlen módosulásával jött létre.

Az ingyenes kártevő eltávolító Windows, illetve Linux rendszeren is használható mivel több platformra tervezték meg. Az igen nagy teljesítményű szoftver több szálon képes ellenőrizni akár a digitális aláírásokat, hogy meg tudjon arról bizonyosodni, hogy megbízható alkalmazást használsz. A beszerethető változat tartalmazza a legfrissebb vírusmintákat, így a program PC-re való mentése után nem kell frissíteni, hogy megfelelően működjön. A Windows rendszerre elérhető változat innen szerethető be. Természetesen teljesen ingyenesen használható bárki számára.

ClamAV – Víruskereső


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Összefoglaló
Cikk neve
ClamAV: Parancssoros víruskereső
Szerző
Leírás
ClamAV - Ingyenes víruskereső szoftver.

Kapcsolódó szoftverek

Szólj hozzá