Google Chrome – Mentett jelszavak kezelése, megjelenítése

A korábban kezelt jelszavaidat könnyen át tudod nézni a Google Chrome böngészőjében, megtekintheted azokat de törölheted is ha már nincs rá szükséged.

Egy igen hasznos tulajdonsága a Chrome böngészőjének, hogy igen könnyen kezeli azokat a jelszavakat amiket kedvenc weboldalaid látogatásakor elmentesz. Ha rengeteg van belőle, idővel felgyűlhetnek olyan elemek, belépőazonosítók, amik már nem használatosak, jól jöhet ha a régieket törölni tudod.

Természetesen ez a lehető legegyszerűbb a Google Chrome esetében.

Erre több módszert is felhasználhatsz:

A jelszavak kezeléséhez az egyik módszer, hogy nyisd meg a beállításokat, majd keresd ki a jelszavak és űrlapok résznél a jelszavak kezelése részt. Ehhez a speciális beállítások megjelenítése szükséges.

Az itt található résznél megtekinthetsz minden egyes weboldalt, amihez korábban mentettél belépő azonosítót, ezek kijelölése után az törölhetővé, vagy megjeleníthetővé válik. Arra azért érdemes felhívni a figyelmet, hogy a teljes körű adminisztráláshoz rendszergazdai jogosultság szükséges.

Ha egy adott weboldal esetén szeretnéd tudni, hogy a Google Chrome milyen jelszót mentett el korábban, a következőket kell, hogy tedd: Látogasd meg a szóban forgó oldalt, majd a belépő kapunál a Google Chrome automatikusan felajánlja a címsorában egy kulcs ikon formájában, hogy tudod azokat adminisztrálni, erre kattintva, a korábban ismertetett elérési útvonalat találhatod meg.

A mentett jelszavak kezelése és megjelenítése hasznos tud még lenni ha az sehol nincsen feljegyezve és attól félsz, hogy elveszíted azokat. Természetesen az alábbi böngésző címsora weboldalon belüli keresésre is felhasználható, továbbá ne feledkezz meg arról sem hogy PDF megnyitását is rábízhatod külső alkalmazás megléte nélkül is.

Mentett jelszavak kezelése, megjelenítése tipp...

Mentett jelszavak kezelése, megjelenítése a Google Chromeban


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Kapcsolódó szoftverek