Mozilla Firefox beállítások

Szinkronizálási lehetőséget, rendkívül gyors oldalbetöltődési opciókat biztosító böngésző a Mozilla Firefox. Testre szabhatóságáról a rengeteg beállítási opció gondoskodik.

A népszerűségét tekintve igen előkelő helyet foglal el rengetegen használják napi szinten mint alapértelmezett böngészőt. Ez nem csoda hisz számos kényelmi funkciót biztosít.

A telepítése után rengeteg beállítás eszközölhető amivel testre szabottabb használatban lesz részed. Az első használatakor azonnal felajánlja, hogy az egyéb, korábban használt böngészők, Explorer, Chrome előzményeit automatikusan importálja, így a kedvenc oldalaid azonnal elérhetővé válnak.

Kezdőoldal beállítása: Az első és talán legfontosabb beállítás amit mindenképp érdemes megejteni, az a kezdőoldal testre szabása. A bal felső sávban az alkalmazás nevére kell kattintani, majd kiválasztani a beállítások opciót, itt az általános fülön adható meg annak az oldalnak a neve amit szeretnénk viszont látni minden egyes indításakor. Továbbá itt van arra lehetőség, hogy megadjuk letöltések esetén a mentések helyét.

Szinkronizálás: Ha több számítógéppel is rendelkezel, és azokon szintén a szóban forgó böngésző fut, kapcsold azokat össze és szinkronizáld az azok közötti kedvenceket, előzményeket, témákat. Ennek végrehajtásához rendelkezni kell vagy létre kell hozni egy fiókot.

Gyorsítótár méretének korlátozása: A gyorsítótár egy igen hasznos funkció, de ha annak mérete túl nagy már az ellenkező hatást érjük el, érdemes annak a méretét 50MB-ra korlátozni. Ezt a beállítások, speciális, hálózat útvonalon teheted meg ahol az automatikus gyorsítótár kezelés felülbírálása opciót engedélyezni kell majd megadni a szóban forgó értéket.

Könyvjelzők: Új könyvjelzőket könnyen adhatsz hozzá az eszköztárához, így sokkal egyszerűbben indíthatod el a számodra fontos oldalakat. Az eszköztárra kattintva adhatod meg az adott hivatkozást, ezen túl rendszerezve érheted el azt.

A Mozilla Firefox letölthető innen. Ha nem akarod telepíteni használd a Portable változatát.


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Kapcsolódó szoftverek