Sandboxie 5.16

A Sandboxie segítségével sokkal biztonságosabb közegben tudod azokat a programokat futtatni amik gyanús eredetűek. Természetesen magát a böngészést is biztonságosabbá képes tenni ha rajta keresztül történik.

Egyre több program tölthető le, ezzel egy időben szaporodtak el a vírusokat tartalmazó alkalmazások is, sokszor számos okból kifolyólag a felhasználók rákényszerülnek arra hogy ezeket is kipróbálják, s ezután jön a feketeleves, sajnos plusz ajándék is járt hozzá.

Mire is jó a Sandboxie? 

Ez mind elkerülhető a Sandboxie programmal ami képes a Windowstól elszigetelten futtatni, úgynevezett sandbox módban az adott szoftvert, így az teljesen függetlenül dolgozik, nem képes változtatni rendszerünkön, természetesen teljesen 100%-os védelmet nem biztosít, vannak kártevők amik ezen is át tudnak jutni. A Sandboxie használatáról korábban cikkeztünk.

Ha például böngészőt használunk, a folyamat végén egyszerűen csak ürítsük ki a homokozót és már meg is szabadultunk a potenciális veszélyforrásoktól, ha volt ilyen. Vele biztonságosabb böngészésre kerülhet sor.

Sandboxie áttekintés:

A Sandboxie segítségével szinte bármilyen programot el tudunk indítani, a telepítése után tudjuk alkalmazásainkat hozzáadni, amiben a beépített varázslófelület segít Magyar nyelven. Ha egy alkalmazást vele akarunk indítani akkor az adott elemre jobb egérgombbal kell kattintani majd az izolált módú futtatást kell választani. Ha a megnyitott alkalmazás ablakának széléhez közelítjük az egeret és egy sárga keret veszi azt körül sikerrel jártunk, teljes biztonsággal, szeparáltan futtatjuk azt. Ingyenesen teljes értékűen 30 napig használhatjuk a Sandboxie nevű programot, a tesztidőszak lejárta után korlátozottan áll rendelkezésre. Ha sokkal biztonságosabban szeretnél alkalmazásokat futtatni, vagy rendszeresen telepítesz olyan szoftvereket amelyek eredete nem tisztázott akkor mindenképp érdemes használni a Sandboxie nevű programot. Igaz fizetősen biztosít teljes körű szolgáltatást, de az ingyenes változata is ideális tud lenni otthoni felhasználás céljából. Pár kattintásos telepítés, könnyű használat, törölhető előzmények jellemzik. A Sandboxie izolált környezetének köszönhetően jelentős mértékben minimalizálható a fertőzés esélye, természetesen ez függ a gép tulajdonosától is.

Sandboxie

Sandboxie összefoglaló:

  • gyanús, ismeretlen fájlok elszeparáltan való futtatása
  • egyszerű használat, beépített varázslófelület
  • az előzmények egyszerűen törölhetőek
  • rengeteg programot támogat
  • próbaverziós változat
  • a tesztidőszak után korlátozottan vehető igénybe ( Trial )
  • Magyar nyelv
  • Hivatalos oldal: http://www.sandboxie.com/

letoltes32bit


Ha új verzióról van tudomásod, vagy észrevételed van az oldallal kapcsolatban használd a lap tetején található kapcsolat menüpontot.


Szerkesztői értékelés
5
Teljes név
Sandboxie
Platform
Windows 7 / 8 / 10
Teljes ár
41,00 EUR Trial
URL

Kapcsolódó szoftverek